VERDICT FINAL în Dosarul Transformatorul / RELU FENECHIU, cinci ani de închisoare cu executare

125
VERDICT FINAL în Dosarul Transformatorul / RELU FENECHIU, cinci ani de închisoare cu executare - relu1372063729-1391089795.jpg
Fostul ministru al Transporturilor RELU FENECHIU, în prezent deputat PNL, a fost CONDAMNAT, astăzi, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 5 ani de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE, în "DOSARUL TRANSFORMATORUL", scrie realitatea.net.


RELU FENECHIU a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca "TRANSFORMATORUL", fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare și întrerupătoare uzate și vechi la prețuri de produse noi către Sucursala de Întreținere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituției.


De asemenea, instanța a menținut și condamnările în cazul celorlalți inculpați. Lucian Fenechiu, fratele lui Relu Fenechiu, a primit 5 ani de închisoare cu executare, aceeași pedeapsă primind și Mihai Bogdan Damian, administrator la compania Europlus SRL Iași. 
Alte condamnări: Petru Andronache — 7 ani, Ioan Turbatu — 6 ani și Ioan Mărghidan — 6 ani de închisoare cu executare, aceștia fiind foști directori în cadrul SISEE Moldova. 


Pe latură civilă, judecătorii au scăzut prejudiciul pe care frații Fenechiu și ceilalți inculpați trebuie să-l plătească în solidar, de la 6 milioane de lei în primă instanță la 5,7 milioane de lei.  Decizia este definitivă, urmând ca toți inculpații din acest dosar să fie încarcerați, notează Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4437 secunde