USR-PLUS vrea dezbatere privind programul de dezvoltare locală

296
USR-PLUS vrea dezbatere privind programul de dezvoltare locală - usrplusnusustine-1628873998.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții USR-PLUS au transmis că nu vor susţine „un nou PNDL cu alocări din pix” şi susţine organizarea unei dezbateri largi pe tema programului de dezvoltare locală.

„USR-PLUS susţine dezvoltarea localităţilor rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice. Banii din PNDL 1 şi 2 au ajuns în buzunarele baronilor locali. Nu vrem să fim părtaşi în replicarea unor practici de alocări discreţionare de bani către clientela de partid şi cu investiţii fără cap care nu au dus nicăieri la dezvoltarea reală a zonelor rurale. În ciuda declaraţiilor din spaţiul public, nu a existat un acord în coaliţie pe acest program.

USR-PLUS susţine organizarea unei dezbateri largi pe tema programului de dezvoltare locală pentru a nu repeta ceea ce a făcut PSD. Există deja o serie de recomandări EFOR de care trebuie să ţinem cont pentru a avea rezultate”, conform unui comunicat al USR-PLUS.

Potrivit aceleiaşi surse, structurile autorităţilor publice locale trebuie să fie consultate cu privire la nevoile reale de investiţii pe care le au în acest moment şi capacitatea locală de a susţine aceste investiţii.

„Având în vedere ceea ce s-a întâmplat cu PNDL 1 şi 2, nu putem să ne bate joc în continuare de banii oamenilor, de aceea USR PLUS cere criterii foarte clare de acordare a banilor publici şi un mecanism transparent de alegere a proiectelor care să nu depindă de pixul politic al ministrului Dezvoltării. Dezvoltarea locală se face doar cu cofinanţare locală pentru orice fel de investiţie din bugetul naţional. USR PLUS a cerut deja în şedinţa de Guvern o evaluare a rezultatelor PNDL 1 şi 2 şi propune reluarea subiectului la următoarea şedinţă a coaliţiei cu cifre pe masă”, se menţionează în comunicat. (C.V.M.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3662 secunde