USR-PLUS nu este de acord cu legea prin care evazioniştii pot scăpa de închisoare

290
USR-PLUS nu este de acord cu legea prin care evazioniştii pot scăpa de închisoare - usrplusdecizie-1613587122.jpg

Articole de la același autor

USR-PLUS susţine că legea prin care evazioniştii pot scăpa de închisoare, deşi declarată constituţională, nu este oportună, deoarece ar încuraja comiterea de noi infracţiuni.

„Astăzi, CCR a declarat constituţională legea PSD care îi scapă pe evazionişti de închisoare, încurajând astfel comiterea de noi infracţiuni. O lege constituţională nu înseamnă că este şi oportună! Proiectul a fost adoptat chiar în ultima şedinţă de plen din legislatura trecută, iar parlamentarii USR au votat împotrivă şi au arătat că această lege este concepută exclusiv în interesul infractorilor şi în siajul OUG 13 şi al celorlalte proiecte împotriva Justiţiei”, a scris USR-PLUS, pe Facebook.

Potrivit alianţei, românii nu au nevoie de legi „prin care să fie încurajată evaziunea fiscală şi să fie scăpaţi de răspundere penală” politicieni sau apropiaţi ai acestora.

„Dacă ar fi fost după PSD, iertarea evazioniştilor s-ar fi produs încă de la finalul anului 2018, dar parlamentarii USR, alături de cei ai PNL şi PMP, au împiedicat acest lucru, sesizând Curtea Constituţională în decembrie 2018. Proiectul a fost declarat atunci neconstituţional, în ansamblul său, dar PSD nu a renunţat şi a împins iar proiectul spre adoptare, ajungându-se acum la o nouă decizie a CCR. Românii nu au nevoie de legi prin care să fie încurajată evaziunea fiscală şi să fie scăpaţi de răspundere penală politicieni sau apropiaţi ai acestora vinovaţi de comiterea de infracţiuni. Senatorii şi deputaţii USR PLUS vor veghea în Parlament pentru ca episoade de genul acesta să nu se mai repete”, se mai arată în postarea USR-PLUS. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8569 secunde