USR o reclamă la CNCD pe Lia Olguța Vasilescu

280
USR o reclamă la CNCD pe Lia Olguța Vasilescu - usroreclamapeliaolgutavasilescu-1535383549.jpg
Uniunea Salvați România (USR) a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la afirmațiile ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, la adresa președintelui Klaus Iohannis și a tuturor persoanelor de etnie germană.

Corelația făcută de către doamna Lia Olguța Vasilescu între "gazare" și apartenența la etnia germană este profund injustă și denigratoare, se precizează într-un comunicat de presă al USR.

"A asuma că germanii, nu naziștii și colaboratorii lor, sunt responsabili de gazări este ceva nu doar neadevărat, ci și josnic. A echivala toți vorbitorii unei limbi din întreaga lume cu un grup criminal este pur și simplu abject. Partidul Social Democrat a construit o campanie electorală pe discriminare și xenofobie și acum continuă cu impunitate. Se pare ca Partidul România Mare nu a dispărut niciodată de pe scena politică, ci a luat acum forma trandafirilor", transmite liderul senatorilor USR, Vlad Alexandrescu, potrivit unui comunicat de presă.

USR arată în sesizarea adresată CNCD că atacul la adresa președintelui prin prisma etniei sale este un act de discriminare, care se impune a fi sancționat potrivit dispozițiilor Ordonanței 137/2000, și consideră că declarațiile Liei Olguța Vasilescu sunt de o gravitate extremă, pe care nici măcar necunoașterea istoriei nu le poate justifica.

"România nu a fost în niciun caz străină de Holocaust, deoarece în timpul conducerii mareșalului Ion Antonescu au fost uciși zeci de mii de evrei și de rromi. Același mareșal Ion Antonescu pe care Lia Olguța Vasilescu l-a prezentat ca pe un erou de război într-un discurs din Parlament și îi depunea coroană de flori când actualul ministru era deputată din partea PRM", a menționat Vlad Alexandrescu.

În sesizarea către CNCD, USR precizează că ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a făcut, vinerea trecută, o declarație la un post de televiziune, în contextul dezbaterilor pe tema protestului diasporei din 10 august, în replică la afirmația președintelui potrivit căruia "Guvernul PSD a gazat și a bătut românii".

Lia Olguța Vasilescu a afirmat, printre altele: "A spus că a venit PSD să gazeze românii și să-i bată. (...) Domnul președinte a împărțit: că Jandarmeria e la PSD - că eu asta înțeleg - că serviciile secrete sunt la el și ce mai avea. Sunt instituții ale statului. Ca neamț, să vorbești de gazare trebuie să ai mult curaj".

USR apreciază astfel că acuzațiile directe cu privire la șeful statului și atacul la adresa acestuia prin afirmații denigratoare privitoare la acea etnie reprezintă un act de discriminare, care se impune a fi sancționat potrivit dispozițiilor Ordonanței 137/2000.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5686 secunde