USR nu va vota Guvernul Orban. "USR vrea anticipate"

304
USR nu va vota Guvernul Orban.

Articole de la același autor

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, zilele trecute, că partidul său are ca obiectiv organizarea de alegeri anticipate și nu va vota pentru învestirea unui nou guvern condus de Ludovic Orban.


"Obiectivul e anticipatele, noi spunem asta de doi ani de zile, n-am schimbat nimic, nu ne-am răzgândit niciun moment. În egală măsură, și președintele a spus-o, există posibilitatea reală ca anticipatele să nu se poată întâmpla. Știm foarte bine că PSD nu este un partener care să poată agrea lucrurile acestea, ceilalți care ar fi susținut anticipatele se sucesc, Ponta are un discurs contradictoriu de fiecare dată, și există posibilitatea reală să nu se întâmple anticipate. Asta este obiectivul, spre asta tragem. Și din această perspectivă, dacă vom avea un guvern, i-am cerut președintelui ca acel guvern trebuie să aibă ca prim obiectiv în programul de guvernare alegerea primarilor în două tururi, astfel încât dacă într-adevăr în Parlament se creează majoritate de blocat anticipatele și de învestit guvern, acea majoritate să-și asume primari în două tururi și în felul acesta beneficiază și românii de această criză care deocamdată pentru ei e doar un spectacol la televizor, ăsta e scenariul. Și în acest context, în care foarte clar tragem pentru anticipate, nu vom vota guvernul Orban", a spus Dan Barna la Realitatea Plus.
El a adăugat că în situația în care nu se vor organiza anticipate și va fi învestit un guvern, USR vrea să facă parte din respectivul guvern pentru a-și urmări obiectivul privind alegerea primarilor în două tururi.


"Vedem ce se întâmplă, dacă va fi situația să nu fie votul pentru anticipate și va fi guvern, vrem să facem parte din acel guvern pentru a avea primari în două tururi și a putea să punem presiune acolo și pentru că în unele domenii, transporturi, justiție, se mai pot face niște lucruri. Este foarte normal, este practic - i-am dat președintelui poziția USR, pentru ambele scenarii", a mai spus liderul USR Dan Barna.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4798 secunde