USR decide astăzi, la Congres, candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale

98
USR decide astăzi, la Congres, candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale - usr157885800-1562998974.jpg
Cinci sute de delegați se reunesc sâmbătă, la cel de-al patrulea Congres al Uniunii Salvați România în urma căruia va fi desemnat candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale, în competiția internă fiind înscriși patru candidați: Dan Barna, Mihai Goțiu, Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu.

Sâmbătă, de la ora 10.00, la Teatrul Național din București are loc al IV-lea Congres al Uniunii Salvați România. Congresul va avea două sesiuni de plen: 10:00 - 13:30 și 15:00 - 18:00.

Congresul reunește 500 de delegați din toată țara, care vor alege candidatul USR la alegerile prezidențiale și vor adopta o serie de modificări la Statutul partidului. Principala modificare privește modul de alegere a președintelui USR, astfel încât acesta să fie decis de toți membrii partidului, prin vot egal, direct, secret și liber exprimat. Vor fi supuse aprobării 51 de amendamente, potrivit news.ro.

În termenul regulamentar, patru membri USR s-au înscris în competiția internă. Aceștia sunt președintele USR Dan Barna, senatorul Mihai Goțiu și alți doi membri USR - Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu. Dumitru Stanca este cadru militar în rezervă și membru USR Ilfov, Dragoș Dinulescu este medic dentist și membru în Biroul Județean USR Prahova.

Campania internă pentru alegerea candidatului USR la alegerile prezidențiale s-a desfășurat în perioada 1-12 iulie , incluzând prezentări și dezbateri, iar votul are loc la Congresul USR de sâmbătă.

Competiția internă face parte din procedurile statutar necesare ale USR, în paralel desfășurându-se și discuțiile în cadrul Alianței USR-PLUS pentru a identifica cea mai bună variantă de prezentare a Alianței în următoarele alegeri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1406 secunde