USR cere pedepse mai mari pentru evazionişti

300
USR cere pedepse mai mari pentru evazionişti - usrproiectstopareevaziuneclaudiu-1638710371.jpg
Reprezentanţii USR au cerut adoptarea de urgenţă în Parlament a proiectului privind înăsprirea pedepselor pentru evazionişti şi susţine că România este campioană în Uniunea Europeană la evaziunea fiscală.

„România este campioană în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte evaziunea fiscală, înregistrând cel mai mare deficit naţional de conformare la normele TVA, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene. În acest context, USR cere, din nou, parlamentarilor noii coaliţii să adopte de urgenţă proiectul iniţiat de senatorul USR Cristi Berea prin care sunt înăsprite pedepsele pentru evazionişti. În 2019, ţara noastră a pierdut 34,9% din veniturile sale din TVA, urmată fiind de Grecia şi Malta, în timp ce state precum Cipru, Suedia şi Croaţia pierd sub 3% din veniturile din TVA. Cifrele la zi au toate şansele să arate şi mai dramatic dacă ţinem cont de faptul că, în luna martie a acestui an, preşedintele Iohannis a promulgat legea PSD care încurajează evaziunea fiscală, scăpându-i pe evazionişti de închisoare dacă achită prejudiciul atunci când sunt prinşi”, se arată într-un comunicat de presă transmis de USR.

Potrivit sursei citate, deputatul USR Claudiu Năsui a declarat că multipli şefi ai ANAF s-au dat drept mari luptători împotriva evaziunii, dar acea luptă i-a ţintit exclusiv pe micii antreprenori.

„Au închis întreprinderi pentru nereguli minore şi au făcut plângeri penale aiurea, procese pierdute de altfel în instanţă, şi, în final, au cauzat pierderi mai mari bugetului de stat. Culmea ironiei, chiar ei sunt acum în diverse stadii ale urmăririi penale tocmai pentru complicitatea lor la fapte de mare evaziune”, a spus Năsui.

Proiectul USR pentru înăsprirea pedepselor pentru evazionişti se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor din luna octombrie, după ce a trecut prin adoptare tacită de Senat. Proiectul modifică şi completează Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în sensul ca această infracţiune să fie pedepsită cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi, nu doar cu amendă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6629 secunde