UPDATE. Traian Băsescu a dat startul campaniei europarlamentare de la Constanța

2399
UPDATE. Traian Băsescu a dat startul campaniei europarlamentare de la Constanța - received325238101499962-1556972349.jpg

Articole de la același autor

Traian Băsescu a dat startul campaniei europarlamentare de la Constanța

Traian Băsescu susține o conferință de presă, la Constanța, în aceste momente.

Ziarul Cuget LIBER transmite în direct intreaga conferinta de presă pe pagina de Facebook a ziarului.

Update -  Traian Băsescu a spus că este prima conferință organizată în debutul campaniei electorale și că este bucuros că aceasta are loc la Constanța.

Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Constanța, că PMP nu va fi de acord cu "transformarea UE într-o uriașă moschee", propunând inclusiv să combată atentatele teroriste prin crearea unei agenții europene care să centralizeze informațiile serviciilor din statele membre.

"Avem o populație europeană nemulțumită de situația cu migrația. PMP nu va fi de acord cu transformarea UE într-o uriașă moschee. Să vină să vadă cum se trăiește la noi împreună cu turci, cu tătari și să accepte cei care vin buluc în Europa din țări de cult islamic, să accepte comportamentul civilizat. Propunerea noastră aici este să se elaboreze un regulament cu privire la statutul migranților care să fie aprobat în Parlamentul European, care să oblige la integrare socială prin găsdirea unui loc de muncă sau să se afle într-o situație de studii pentru locuri de muncă, respect pentru tradițiile și cultura europeană și integrare în cultura europeană. Aceste pretenții le putem avea că nu noi i-am adus cu forța", a declarat Traian Băsescu, într-o conferință de presă susținută, sâmbătă, la Constanța.

Acesta a completat că politicienii "de la vârf" nu se mai pot "ascunde" în spatele sloganului de corectitudine politică la adresa comunităților musulmane din Europa.

"Europa nu poate fi distrusă de sloganul laș «politically correct» sub care se ascund politicienii de la vârf. Politic este corect să-i lăsăm să facă ce vrea. Politic este corect să nu-i blamăm pentru violuri. Politic este corect să nu-i blamăm că fură. Lucrurile trebuie spuse cinstit, pentru că s-a ajuns la un nivel care nu mai este acceptabil să te ascunzi în spatele sloganului «politically correct»" a completat Băsescu.

Fostul președinte a spus că PMP va susține crearea unei agenții europene care să centralizeze informațiile venite de la serviciile naționale, pentru prevenirea atentatelor teroriste.

"Pe lângă moschei, nu la toate, sunt adevărate centre de islamizare a tinerilor musulmani în Europa. PMP va susține creearea unei agenții europene de informații și analiză pentru prevenirea atentatelor. Ce nu s-a reușit până acum în UE? Să pui cap la cap toate serviciile, să își dea informații de la unul la altul din timp. Ce propunem este o directivă de creeare a acestei agenții UE prin care toate statele să pună continuu în coșul acestei agenții orice mică informație și semnal pe care l-ar avea despre atentate teroriste. Acolo ar putea fi concentrată cei mai buni analiști din serviciile UE și să diminueze riscurile de reușită a atacurilor teroriste", a conchis acesta.

Traian Băsescu, cel care deschide lista candidaților PMP la europarlamentare, a fost sâmbătă prezent la Constanța cu ocazia campaniei electorale derulate de partid la alegerile pentru PE din 26 mai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7926 secunde