UDTR se pregătește de Sărbătoarea Ramazanului

138
UDTR se pregătește de Sărbătoarea Ramazanului - turcia2-1375774539.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) marchează în această săptămână, în data de 8 august, "Sărbătoarea Ramazanului", eveniment care încheie o lună petrecută de credincioșii musulmani în post și rugăciune. 




Luna Ramazan este luna pocăinței și a sacrificiului, perioadă în care profetul Mahomed a primit revelația coranică. Pe parcursul lunii Ramazan, UDTR  a organizat conform tradiției, cine de iftar la care au luat parte personalități din cadrul comunității turce dar și reprezentanți ai administrației publice locale, precum și numeroși membri ai uniunii.


Liderii UDTR vor participa în prima zi de "Ramazan Bayramı" la slujbele religioase oficiate în geamii după care vor sărbători în familie, vizitându-și rudele vârstnice, așa cum este obiceiul turcilor dobrogeni. Specificul acestei sărbători constă în servirea delicateselor dulci, mesele musulmanilor fiind pline în cele trei zile de festinuri, de baclavale și sarailii. În aceeași zi, liderii UDTR vor participa la recepția organizată de Consulatul General al Republicii Turcia, la Constanța, cu ocazia "Șeker Bayramı". 


Potrivit unui comunicat de presă remis de UDTR, cu prilejul "Ramazan Bayramı", președintele UDTR, ing. Osman Fedbi urează membrilor comunității turce din Dobrogea: Sărbători liniștite și îmbelșugate!-Ramazan Bayramınız Mubarek ve Kutlu Olsun! 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4561 secunde