UDTR sărbătorește, joi, "Ziua Profesorului turc"

236
Uniunea Democrată Turcă din România marchează joi, 22 noiembrie, "Ziua profesorului turc", printr-o masă rotundă cu tema:" Performanțe educaționale în predarea limbii turce.

În cadrul mesei rotunde vor avea loc discuții libere despre performanțele obținute de profesori împreună cu elevii lor la olimpiadele școlare naționale și internaționale de limba turcă.

Cadrele didactice cu performanțe în domeniul educațional vor primi diplome pentru merite deosebite în promovarea limbii turce, dar și diplome de excelență pentru întreaga activitate, cărți editate de UDTR și flori.

Vildan Bormambet, inspector de specialitate în cadrul MECTS dar și președintele comisiei de învățământ din cadrul uniunii a declarat: "reprezentarea în Parlament a comunității turce și predarea limbii materne, în școli reprezintă cele mai importante drepturi ale etnicilor turci dobândite după Revoluția din 1989. Limba maternă și religia islamică sunt elemente definitorii ale identității noastre etnice iar statul român ne sprijină să ne promovăm valorile culturale. "Ziua profesorului" este un prilej de sărbătoare pentru cadrele didactice de etnie turcă, un moment de recunoaștere a muncii depuse pe parcursul unui an școlar de către formatorii de caractere."

"Ziua profesorului" este sărbătorită în Turcia în fiecare an pe 24 noiembrie. În Turcia, cadrele didactice se bucură de un respect desosebit din partea statului, "primul profesor turc" fiind considerat Mustafa Kemal Atatürk datorită adoptării alfabetului latin, în 1923, o dată cu reformele de democratizare a țării.

La eveniment vor lua parte profesori care predau limba turcă în școlile din județele Constanța și Tulcea dar și directori de instituții de învățământ de etnie turcă. Sunt așteptați să participe președintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, deputatul Ibram Iusein, consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz dar și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Masa rotundă va avea loc la Restaurantul Colonadelor din Constanța, începând cu orele 17.00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 25 Octombrie 2012
Stire din Politică-Administrație : UDTR, în prag de sărbătoare
Pagina a fost generata in 0.8251 secunde