UDTR, proiect educațional în Turcia. Care este scopul acțiunii

482
UDTR, proiect educațional în Turcia. Care este scopul acțiunii - udtrproiectturcia-1512476307.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a derulat, în perioada 29 noiembrie - 3 decembrie, un proiect educațional în Republica Turcia.

Proiectul a fost coordonat de comisia de învățământ a UDTR și a reunit profesori de limba turcă, formatori de la Casa Corpului Didactic din București și Constanța, precum și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Potrivit declarației președintei comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, a fost semnat un protocol de colaborare între Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Selcuklu în cadrul proiectului SEDEP ( Proiectul Educațional- Importanța Valorilor Culturale), prin intermediul căruia instituția din Republica Turcia a donat cărți de povești.

Au mai fost semnate protocoale de colaborare între Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși" din Medgidia și Școala Gimnazială "Șehit Beșir Balcioglu" din Istanbul, între Școala Gimnazială "Spiru Haret" din Medgidia și Școala Gimnazială "Azime Yilmaz" din Istanbul, între Școala Gimnazială "Ion Jalea" din Constanța și Școala Gimnazială "Sultantepe" din Istanbul, între Școala Gimnazială "Mihail Coiciu" din Constanța și Școala Gimnazială "Esenyurt" din Istanbul și între Colegiul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpăna și Școala Gimnazială "Esenyurt" din Istanbul.

"Delegația de profesori din România a avut întâlniri cu reprezentanți ai inspectoratelor școlare Beklikduzu, Avcilar, Esenler din Istanbul și a fost primită de guvernatorul districtului Beklik- duzu tot din Istanbul. Proiectul face parte din seria de acțiuni organizate de UDTR cu scopul de a întări cooperarea în domeniul educației cu instituții de învățământ din Republica Turcia", a declarat președinta comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet.

Delegația de profesori din România a fost formată din Elisabeta Ana Naghi - MEN, prof. Icbal Anefi - ISJ Constanța, Georgiana Bolojan - CCD București, Sorina Plopeanu - director CCD Constanța, directori ai școlilor și liceelor constănțene care au semnat protocoale de colaborare, precum și profesori de limba turcă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4697 secunde