UDTR intensifică schimburile culturale dintre România și Turcia

312
1
UDTR intensifică schimburile culturale dintre România și Turcia - udtr-1509280319.jpg
O delegație de femei condusă de președintele filialei UDTR Măcin, Leman Talib, a participat, în perioada 13-20 octombrie, la o serie de manifestări culturale, în Republica Turcia, la invitația Universității "Necmettin Erbakan" din Konya. 


Prima manifestare culturală s-a desfășurat la Centrul Cultural din Konya, în data de 15 octombrie, unde a avut loc un simpozion dedicat poetului și filozofului anatolian mistic, Mevlana. Au susținut lucrări despre viața și opera lui Mevlana, președintele filialei UDTR Galați, Gulten Abdula, președintele filialei Măcin, Leman Talib, precum și profesorii: dr. Bilal Kușpinar, dr. Muhittin Dinc și dr. Emrah Basaran de la Universitatea "Necmettin Erbakan". 


După susțínerea lucrărilor, delegația din România a urmărit un dans al dervișilor rotitori și a vizitat Muzeul Mevlana care găzduiește și mormântul fondatorului ordinului călugărilor derviși, Cellaledin Rumi, loc sacru de pelerinaj pentru musulmani.


În data de 18 octombrie, președintele comisiei de femei a UDTR, Melec Amet, și președintele filialei UDTR Măcin, Leman Talib, au avut la Ankara, o întrevedere cu directorul Departamentului pentru Uniunea Europeană din cadrul Uniunii Camerelor de Comerț și a Burselor de Mărfuri ale Turciei (TOBB), Mustafa Bayburtlu. Tot la Ankara, delegația de femei din România a vizitat mausoleul lui Ataturk și a depus o jerbă de flori la mormântul acestuia. 


Proiectul, inițiat de președintele filialei UDTR Măcin, Leman Talib, se înscrie în seria de manifestări organizate de Uniunea Democrată Turcă din România, cu scopul de a intensifica schimburile culturale dintre România și Turcia. 


Comentează știrea

Maysser
30 octombrie 2017
Comisia de femei UDTR

Felicitări, comisiei de femei, la cât mai multe alte activități culturale...!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4711 secunde