UDTR a dus în Turcia folclorul turcilor dobrogeni

137

Articole de la același autor

Ansamblurile folclorice "Fidanlar" și "Delikanlilar" ale Uniunii Democrate Turce din România au participat, în perioada 2-12 octombrie, la prima ediție a Festivalul Internațional de Dans Folcloric organizat la Demre-Finike, Turcia. Tinerii au susținut programe de dansuri tradiționale turcești pe scena Amfiteatrului din Demre și la Casa de Cultură din Finike.


Delegația din România, care a fost constituită din reprezentanți ai Comisiilor de Cultură și de Tineret ale UDTR, a avut o întrevedere cu primarul orașului Demre, Suleyman Topçu. 


Edilul orașului Demre a apreciat prestația ansamblurilor "Fidanlar" și "Delikanlilar" precum și eforturile UDTR de a conserva folclorul turcilor dobrogeni.


"Pe durata Festivalului Internațional de Dans Folcloric, cei 35 de tineri au participat la un seminar cultural-educativ organizat de reprezentanții Organizației de Dans Folcloric Internațional din Republica Turcia, Salih Onsoy și Murat Erdem. Ei au susținut cursuri de folclor și au oferit detalii tehnice despre ținută în timpul dansului", a declarat vicepreședintele Comisiei de Cultură a UDTR, prof. Melek Osman. 


La Festivalul Internațional de Dans Folcloric de la Demre au participat ansambluri folclorice din România, Bulgaria, Azerbaidjan, Iran și țara gazdă, Turcia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4979 secunde