PDL a cedat

UDMR preia Casa de Sănătate. Noul ministru al Sănătății - Ritli Ladislau

205
UDMR preia Casa de Sănătate. Noul ministru al Sănătății - Ritli Ladislau - ritliladislau20295100-1313585933.jpg

DL a cedat presiunilor partenerilor de coaliție. Casei Naționale de Asigurări de Sănătate va fi coordonată de Ministerul de resort, pentru care Uniunea îl propune de Ritli Ladislau. Cseke Attila a demisionat pe 9 august, nemulțumit de faptul că instituția nu a primit bani în plus la rectificarea bugetară.
"După consultările cu Partidul Democrat-Liberal, membrii coaliției au ajuns la un consens, și anume, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) să fie coordonată de Ministerului Sănătății, pentru că, în acest fel pot fi realizate cel mai eficient politicile publice în domeniu", se arată în comunicatul de presă al UDMR, transmis presei miercuri.

Concluziile inițiale ale ședinței coaliției de dimineață erau neclare, cele două partide lăsând de înțeles că discută chestiunea trecerii CNAS în subordinea MS până la finalul săptămânii. Se pare însă că Emil Boc și PDL au cedat presiunilor UDMR care solicitaseră un al cincilea minister în Cabinet în cazul în care premierul refuza trecerea Casei în subordinea Ministerului.

Totodată, liderii maghiari au făcut și propunerea pentru ministru, în persoana lui Ritli Ladislau.

"Ritli Ladislau este unul dintre cei mai reputați medici din Oradea, ocupând de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe funcții administrative. S-a născut la Oradea, la 8 iunie 1948, și a absolvit Facultatea de Medicina din Timișoara în anul 1973 ca șef de promoție.
Ritli Ladislau a fost director al Spitalului Teritorial Orășenesc Stei între anii 1978-1986, apoi medic inspector la Direcția Sanitară Bihor până în 1990, când a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea. Între 1997 și 2009 a condus Direcția de Sănătate Publică a județului Bihor.

Ritli Ladislau este specialist în pediatrie, oncologie și hematologie, conferențiar universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie din cadrul Universității din Oradea. Din anul 2010, este director medical al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea", mai scrie în documentul citat.

Premierul va face în curând declarații la Palatul Victoria.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 17 August 2011
Stire din Politică-Administrație : Ce cadouri a primit Emil Boc în China
Pagina a fost generata in 2.5835 secunde