UDMR: AUR nu-și are locul într-un Parlament democratic

218
UDMR: AUR nu-și are locul într-un Parlament democratic - tanczosbarna-1607329681.jpg
Senatorul Tanczos Barna spune că UDMR este interesată de formarea unui guvern de centru-dreapta şi că va negocia cu formaţiuni aflate în aceeaşi familie de partide politice la nivel european, dar în ceea ce privește formațiunea AUR, care a fost surpriza alegerilor parlamentare 2020, consideră că un astfel de partid nu-și are locul, în anul 2021, în Parlamentul României.


„Am afirmat de mai multe ori în ultimele săptămâni că suntem interesaţi de formarea unui guvern de centru-dreapta, cu formaţiuni politice care sunt în acelaşi partid politic la nivel european sau grup politic, familie de partide politice, la nivel european. UDMR este interesat de formarea unui astfel de guvern şi în cazul în care vom fi invitaţi, vom purta cu siguranţă negocieri cu partidele care fac parte din PPE”, a declarat Tanczos Barna, într-o conferinţă de presă, duminică seara, după închiderea urnelor și anunțarea rezultatelor exit-poll.


Acesta a refuzat să spună cu ce partide nu ar negocia UDMR în acest moment, punctând că aşteaptă să fie întrebaţi dacă vor să participe la guvernare. „N-aş vrea să spun că nu negociem. Aşteptăm să fim întrebaţi dacă vrem să participăm la guvernare, trebuie să vedem şi decizia preşedintelui Iohannis, care va desemna un premier şi în cazul acesta, cu siguranţă, vom purta aceste negocieri. Linia de 5% de care trebuie să treacă partidele de la coada clasamentului e o zonă destul de interesantă, nu ştim cum se va finaliza după numărătoarea voturilor această intrare în Parlament pentru PMP, care face parte din aceeaşi familie politică ca şi noi, nu ştim ce se va întâmpla cu Pro România şi noi sperăm să se finalizeze într-un sens bun pentru noi, pentru comunitatea maghiară. În ceea ce priveşte partidul AUR, nu credem că aceste acţiuni şi aceste declaraţii, de multe ori împotriva comunităţii maghiare, îşi au locul, din nou, în 2021, în Parlamentul României”, a afirmat Tanczos, citat de Agerpres. 


Senatorul UDMR a adăugat că speră că liderii AUR îşi vor schimba atitudinea faţă de comunitatea maghiară din România.


„Noi am văzut câteva ieşiri ale liderilor sau ale persoanelor reprezentative ale acestui partid, noi considerăm că nu îşi au locul în secolul XXI într-un parlament democratic, dar decizia poporului este decizia poporului, decizia alegătorilor trebuie respectată. Şi în cazul în care acest partid va intra în Parlamentul României, nu pot decât să sper că îşi vor schimba atitudinea faţă de comunitatea maghiară din România”, a arătat Tanczos.


Sursa: Digi24


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6955 secunde