Trei parlamentari PSD, excluși din partid după moțiunea de cenzură

217
Trei parlamentari PSD, excluși din partid după moțiunea de cenzură - dancila-1570820112.jpg
Încep represaliile în PSD, după căderea guvernului. Trei membri PSD, care au votat joi moțiunea de cenzură au fost excluși din partid, vineri seara, la ședința informală a CEx. Liderii social-democrați au votat în unanimitate excluderea celor trei. Aceștia sunt:


Gabriel Petrea, președintele organizației de tineret;


Marius Sorin Bota - inițial erau informații că a plecat cu bilele, fără să le introducă în urne. A încercat acest lucru, dar a scăpat în urnă bila albă și a plecat doar cu cea neagră.


Ion Talpoș - a fost până în iunie 2018 senator PMP.


Inițial, pe lista celor patru "disidenți" PSD se afla și Mihaiță Găină, finul lui Petre Daea, ministrul interimar al Agriculturii. Și acesta a votat moțiunea de cenzură, dar a demisionat din PSD încă de săptămâna trecută.


Parlamentul a adoptat joi moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă cu 238 voturi "pentru" dintre cele 242 valabil exprimate. Au fost în total 245 de voturi, dintre care 4 voturi împotriva demiterii.


Guvernul PSD este demis, dar rămâne deocamdată pe funcție ca interimar. Viorica Dăncilă a anunțat la scurt timp după vot că nu va face un pas în spate, inclusiv în ceea ce privește candidatura la prezidențiale.


Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca consultări cu partidele parlamentare și va desemna un alt premier care să formeze un nou executiv. Partidele au fost chemat la Cotroceni vineri, începând cu ora 11:00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6743 secunde