Deputatul George Vișan:

"Trebuie să luăm măsuri de siguranță pentru a preveni posibile disfuncționalități cauzate de Brexit"

501

Articole de la același autor

Prezent la a V-a ediție a Conferinței Forumului Internațional al Schemelor de Garantare în Asigurări, deputatul social-democrat constănțean George Vișan a luat cuvântul în cadrul sesiunii de discuții.

Subiectele dezbaterilor au urmărit perspectivele de viitor ale schemelor de garantare în contextul global, armonizarea cadrului legislativ transfrontalier și impactul pe care riscul de contagiune îl prezintă la nivelul pieței de asigurări.

"În contextul actualei globalizări și al efectelor de contagiune, chiar transfrontaliere, existența unui fond de garantare în domeniul asigurărilor, care poate să sprijine consumatorul final, este mai mult decât binevenită.

Este demn de remarcat existența acestui fond de garantare, precum și modul în care acesta a reușit, într-un timp scurt de la înființare, să facă față provocărilor pe care le-a avut în desfășurarea activității, referindu-ne aici la cele două falimente majore de pe piața asigurărilor, respectiv Astra S.A. și Carpatica S.A. Desigur, niciun sistem nu este perfect, indiferent de testele pe care le trece, pentru că în economia și societatea reală, datele problemei sunt în continuă schimbare. Astfel, suntem conștienți că trebuie să menținem un ritm alert al adaptării și previzionării, că trebuie să creștem nivelul de colaborare cu celelalte state", a spus George Vișan.

El a mai adăugat că, pe lângă schimbul de experiență, pentru a asigura funcționalitatea fondului de garantare și în actualele condiții de globalizare și mișcare a populației, statele trebuie să alinieze politicile și legislațiile astfel încât să evite situații precum: dubla acoperire a garanției (un cetățean străin primește din statul de reședință dar și din cel în care el este cetățean) sau de discriminare a asiguraților care nu sunt cetățenii țării respective.

"Ca stat membru al Uniunii Europene trebuie să ne luăm toate măsurile de siguranță pentru a preveni posibile disfuncționalități cauzate de Brexit.

Având în vedere aceste aspecte, Comisia Economică a considerat oportun să i se alăture Fondului de garantare a asiguraților în organizarea acestui eveniment cu impact major în mediul schemelor de garantare în domeniul asigurărilor la nivel internațional. Totodată, sprijinim Fondul în toate demersurile pe care le realizează, mai ales din punct de vedere legislativ în măsura în care considerăm că este necesar și util pentru toți cetățenii", a mai spus George Vișan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4908 secunde