Traian Băsescu: "Vrem accelerarea semnării acordurilor Republicii Moldova cu UE"

138
Traian Băsescu:

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a declarat că România consideră că trebuie accelerat procesul de semnare a acordurilor R. Moldova - UE, dacă este posibil tehnic pe 27 mai, pentru a se da posibilitatea Moldovei, României, Poloniei, Cehiei și țărilor baltice să ratifice înainte de vacanța de vară. 


"Și eu și toți factorii de decizie am știut că în perioada 1-9, dar și în continuare, vor exista provocări ale Federației Ruse în Republica Moldova", a spus Traian Băsescu, precizând că, în ceea ce privește Republica Moldova, "punctul nostru de vedere este că trebuie accelerat procesul de semnare a Acordului de asociere și a Acordului de liber schimb, dacă este posibil tehnic pe 27 mai, dacă nu, la Consiliul din luna iunie". 


Șeful statului a afirmat că România insistă pentru data de 27 mai, pentru că atunci se va desfășura o reuniune extraordinară a Consiliului European, iar pe 26 și 27 iunie, va avea loc un summit ordinar al Consiliului. 


"Ar fi extrem de important să se semneze în mai, pentru a se da timp Republicii Moldova, României, poate Poloniei, poate țărilor baltice, poate Cehiei să ratifice aceste acorduri înainte de vacanța de vară", a mai spus Traian Băsescu, precizând că ar fi un semnal extrem de puternic legat de angajamentul unor state față de R. Moldova și de angajamentul acestei țări față de UE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4609 secunde