Traian Băsescu: Se impun noi abordări în ceea ce privește spațiul Schengen

2678
Traian Băsescu: Se impun noi abordări în ceea ce privește spațiul Schengen - traianbasescubiografie-1316706866.jpg
Președintele Traian Băsescu este de părere că în momentul de față Europa se confruntă cu o criză a migrației, situație care impune noi abordări și în ceea ce privește spațiul Schengen, informează Agerpres.

"Îmi asum riscul să lansez o idee care ar putea deveni realitate. În momentul de față, UE se confruntă cu un larg număr de provocări. Aș spune că ne aflăm într-un moment dificil. Avem o criză a datoriilor suverane care ne afectează pe toți, avem o criză a migrației, aș putea spune, deși uneori exagerată. Este o situație care impune noi abordări în ceea ce privește spațiul Schengen. Deci, o reformă a spațiului Schengen se impune", a spus Băsescu, joi, la reuniunea grupului lărgit al Partidului Popular European (PPE), care are loc, în perioada 22-24 septembrie, la București.

El a menționat printre problemele cu care se confruntă Europa și deficitul energetic care, a explicat președintele, trebuie "completat" de multe ori contra unor concesii politice.

"Ne pregătim să discutăm noul exercițiu bugetar și aș spune această dezbatere chiar sub riscul unei posibile crize, avem nevoie acută de o consolidare a PAC și aici, evident, avem uneori viziuni diferite. Și, nu în ultimul rând, aș spune că mai este parcă o criză mai puțin văzută, dar care devine tot mai persistentă în ultimii doi ani, și anume aceea a transferului problemelor naționale în instituțiile europene și de aici o depreciere a calității deciziilor vizionare pentru Europa de mâine", a spus șeful statului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.058 secunde