Traian Băsescu participă la summitul șefilor de stat din Europa Centrală de la Bratislava

68
Traian Băsescu participă la summitul șefilor de stat din Europa Centrală de la Bratislava - traianbsescu-1371024980.jpg

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu participă, miercuri și joi, la cel de-al XVIII-lea Summit al șefilor de stat din Europa Centrală, cu tema "Strategia creșterii pentru redresare după criză", care se desfășoară la Bratislava.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, miercuri seară președintele Băsescu va participa la dineul oficial al șefilor de stat, care va avea loc la sediul Filarmonicii Slovace.

Joi, Traian Băsescu va lua parte la cele două sesiuni plenare ale summitului. În aceeași zi, la ora 14,30, va susține, la Castelul Bratislava, o conferință de presă comună cu președinții Republicii Austria, Lituaniei, Poloniei și Ungariei și va participa la dejunul oficial oferit de președintele Republicii Slovace, Ivan Gasparovic.

Șeful cabinetului prezidențial slovac, Jan Soth, a subliniat că această reuniune la vârf "constituie una dintre puținele platforme prin intermediul cărora statele membre ale Uniunii Europene pot întâlni state care nu sunt membre ale blocului și se pot angaja într-o dezbatere pe teme curente", după cum a informat agenția slovacă de presă TASR.

La summitul găzduit de președintele slovac Ivan Gasparovic vor fi discutate aspecte legate de strategiile de reconstrucție din țările afectate de criză.

"Șefii de stat vor aborda chestiuni-cheie din domeniul politic, economic, social și al securității asociate cu evoluțiile post-criză din regiunea noastră și de pe întregul continent", a precizat purtătorul de cuvânt al președintelui, Marek Trubac.

Potrivit TASR, prima zi a summitului urmează să beneficieze și de prezența președintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6902 secunde