Traian Băsescu: Contez pe intrarea României în Schengen în aprilie 2014

101
Traian Băsescu: Contez pe intrarea României în Schengen în aprilie 2014 - traianbsescu-1372494360.jpg
Președintele Traian Băsescu afirmă, într-un interviu pentru Wiener Zeitung, că se așteaptă ca aderarea României la spațiul Schengen să aibă loc în aprilie 2014.
"Contez pe aderarea noastră în aprilie 2014", a spus șeful statului, întrebat când va intra România în Schengen.

Președintele a menționat că România ar fi fost deja în Schengen dacă nu ar fi fost "puciul premierului Ponta", din iulie 2012.

Potrivit Mediafax, Traian Băsescu a mai spus că afirmațiile ministrului german de Interne privind "imigrația săracilor" din România și Bulgaria nu au nicio legătură cu aderarea la Schengen, care depinde numai de îndeplinirea angajamentelor asumate de cele două țări.

"Și trebuie să ne obișnuim pe viitor cu imigrația din motive economice din România, pentru că pur și simplu diferențele între nivelul de trai sunt prea mari", a adăugat președintele.

"Sigur că avem și probleme, cum este corupția, pe care am recunoscut-o dintotdeauna. Dar se pare că aceasta există și în alte țări membre", a afirmat Traian Băsescu, făcând referire la afirmața președintelui CE, Jose Manuel Barroso, potrivit căruia bugetul UE ar putea fi asigurat pe șapte ani cu banii care se pierd prin corupția la nivelul Uniunii într-un singur an.

Șeful statului a mai spus că România va avea, din 2014, pe deplin în vigoare noile coduri penale și civile, cu ajutorul cărora se va putea combate corupția mai eficient și mai repede.

Președintele a menționat, în acest context, și o serie de rezultate în combaterea corupției: "Un fost premier condamnat la doi ani de închisoare, un fost ministru al agriculturii - la șase ani, un fost ministru de finanțe - la cinci ani, dar și alți politicieni condamnați".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2891 secunde