Traian Băsescu: Am încheiat un memorandum cu Rusia

60
Traian Băsescu: Am încheiat un memorandum cu Rusia - basescu1-1371488311.jpg
Traian Băsescu a precizat, în această seară, că statul român a încheiat un memorandum cu Federația Rusă în privința combaterii terorismului, traficului de droguri și traficului de ființe umane. Semnarea respectivului act vine în urma vizitei pe care secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a efectuat-o la București.
"În mod categoric acest memorandum va deschide cooperarea între structurile de securitate și de poliție ale României și Federației Ruse. S-a stabilit cooperarea pe mai multe paliere: cooperare în lupta împotriva terorismului, combaterea traficului de ființe umane, combaterea traficului de droguri, lupta împotriva spălării banilor și a criminalității economice" a declarat președintele Traian Băsescu.
Consiliul Suprem de Apărare a Țării s-a reunit astăzi, la Palatul Cotroceni. În ședință au fost abordate și subiecte precum starea industriei de securitate, implicațiile acesteia asupra capacității operaționale a instituțiilor din domeniul securității naționale și măsurile necesare pentru restabilirea rolului strategic al industriei de securitate în cadrul economiei naționale.

Un alt subiect a vizat forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român în anul 2014, transmite Agerpres.

De asemenea, pe agenda ședinței CSAT s-au mai aflat subiecte precum Carta Albă a Apărării, catalogul-cadru cu obiectivele de infrastructură teritorială importante pentru sistemul național de apărare sau raportul privind activitatea Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5797 secunde