Traian Băsescu: Am declanșat procedura pentru un nou referendum pentru unicameral și 300 de parlamentari

88
2
Traian Băsescu: Am declanșat procedura pentru un nou referendum pentru unicameral și 300 de parlamentari - basescu1-1371017187.jpg
Președintele Traian Băsescu a declarat, seara trecută, că a declanșat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral și maximum 300 de parlamentari, precizând însă că va emite decretul în funcție de modul în care Parlamentul va respecta voința poporului exprimată în 2009.

Președintele a spus că atitudinea Parlamentului, a majorității USL, privind modificarea Constituției, este una "care nu este compatibilă cu statul de drept și care creează un precendent extrem de periculos, în care se refuză punerea în aplicare a voinței liber exprimate de popor".

"Din punctul meu de vedere, această atitudine a majorității USL, care respinge punerea în aplicare a referdnumului din 2009 nu are nimic de a face cu democrația și cu poporul în numele căruia Parlamentul susține că își exercită mandatul", a spus Băsescu.

"În această după amiază am declanșat procedura unui nou referendum, cu două întrebări: dacă românii doresc un Parlament unicameral și dacă doresc un Parlament cu 300 de parlamentari. Revizuirea Constituției nu s-a încheiat și mai există șansa ca Parlamentul să revină la respectarea voinței poporului, există și posibilitatea ca Curtea Constituțională să respingă o lege de revizuire care nu ține cont de voința poporului. Dar am declanșat procedura și voi emite decretul în funcție de ce se întâmplă în Parlament și la Curtea Constituțională. Dau posibilitatea românilor să se pronunțe din nou dacă doresc Parlament unicameral și Parlament cu 300 de parlamentari", a spus președintele.



Comentează știrea

referendum
12 iunie 2013
de ce nu-ti inchei mandatul in liniste?

Bravo, mare democrat si sustinator al vointei poporului! Acel popor care a decis sa pleci acasa! Cine plateste pentru referendum? tot noi, ca vrei tu sa te bagi in seama, saufaci cheta si acoperi costurile? Mai ai putin din mandate, fa-ne un bine si incheie-l in liniste, ca ai facut destul rau pana acum

Sorin
12 iunie 2013
Voturle romanlor

Basica, ,,voturle romanlor'' au indicat ca tot ce spui de la ultimul referendum incoace intra la ,,spam''. Gata,Base delete!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4205 secunde