Traian Băsescu a semnat pentru eliberarea din funcție a Alinei Bica

67
Traian Băsescu a semnat pentru eliberarea din funcție a Alinei Bica - basescuasemnat-1416832033.jpg
Solicitarea Alinei Bica de eliberare din funcția de procuror-șef al DIICOT a fost transmisă de ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, luni, președintelui României, acesta semnând decretul de eliberare a ei din această poziție.


Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, președintele "a semnat decretul privind eliberare din funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a Alina-Mihaela Bica, în urma demisiei acesteia din funcție".


"Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a transmis luni, 24 noiembrie 2014, Președintelui României solicitarea doamnei Alina-Mihaela Bica privind eliberarea din funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)", se arată într-un comunicat de presă al instituției, remis MEDIAFAX. 


Alina Bica i-a transmis, la sfârșitul săpămânii trecute, procurorului general al României, Tiberiu Nițu, demisia de la conducerea DIICOT și din funcția de procuror al Direcției.


Procurorul general Tiberiu Nițu declarase că, dacă Alina Bica nu își va da demisia, el, în calitate de procurorul general al Parchetului ICCJ, va analiza și va solicita revocarea ei din funcția de conducere și din DIICOT.


Luni, Secția pentru procurori a CSM a dispus suspendarea din magistratură a Alinei Bica și a luat act de demisia acesteia din funcția de procuror la DIICOT, după ce a fost arestată în dosarul despăgubirilor aprobate pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3677 secunde