Titus Corlățean își propune organizarea Congresului Românilor de Pretutindeni pe lângă Parlament

149
Titus Corlățean își propune organizarea Congresului Românilor de Pretutindeni pe lângă Parlament - titus-1355651671.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, intenționează să acționeze la nivelul Executivului pentru organizarea Congresului Românilor de Pretutindeni pe lângă Parlamentul României, în concordanță cu prevederile legii privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, adoptată în anul 2007. El a făcut această declarație sâmbătă la Forumul Românilor de Pretutindeni.

Potrivit Agerpres, printre altele, a spus Corlățean, legea prevede înființarea unui Congres al Românilor de Pretutindeni pe lângă Parlamentul României, cu reprezentanți din comunitățile românești și din afara țării și a unui consiliu reprezentativ.

"Îmi propun să acționez și să acționăm la nivelul Guvernului, și mai ales cu implicarea Parlamentului, pentru a organiza acest congres, for reprezentativ al românilor atât din jurul României, din comunitățile tradiționale, dar și cu reprezentarea românilor plecați din țară din rațiuni politice sau, mai aproape, economice. Este un obiectiv pe care mi-l fixez, să putem avea această formă de reprezentare a românilor de pretutindeni pe lângă Parlamentul României", a afirmat Corlățean.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5411 secunde