Tinerii din PNL Constanța: Dragnea vrea ca noua generație să fie dependentă de pomeni electorale

293
Tinerii din PNL Constanța: Dragnea vrea ca noua generație să fie dependentă de pomeni electorale - siglapnl-1528209277.jpg
Tinerii liberali susțin că Guvernul a uitat să-i consulte în chestiunea creditelor fără dobândă deoarece Dragnea vrea să educe noua generație în spiritul pomenilor electorale. 


"Zi de zi, guvernul PSD ne arată noi modalități de risipire a banului public: cea mai nouă inovație o reprezintă creditele fără dobândă, garantate de stat, pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, respectiv pentru categoria de vârstă 26-55 de ani. Liviu Dragnea vrea ca noua generație să fie dependentă de pomeni electorale, aceasta este singura politică educațională pe care o promovează. Mai mult, guvernul Dăncilă-Dragnea a uitat să se consulte tocmai cu tinerii în chestiunea creditelor fără dobândă: principalii reprezentanți ai elevilor, studenților și tinerilor din România au reclamat tocmai lipsa consultării și a dezbaterii în spațiul public", a transmis Cosmin Sava, președintele tinerilor din PNL Constanța. 


El a mai adăugat că dacă Guvernul este interesat de educația tinerilor cel mai bine ar fi fost să aloce 6% din PIB pentru acest domeniu. 


"Dacă tot este atât de interesat de educația tinerilor, atunci PSD să respecte legea privind alocarea a 6% din PIB pentru acest domeniu. Potrivit datelor Eurostat, rata abandonului școlar a crescut în România, ajungând la 18,5%, astfel că ne aflăm pe locul trei în Uniunea Europeană la acest capitol. Mii de școli nu au autorizații sanitare și de incendiu și circa 30% dintre școli au toaletele în curte. Și acestea sunt doar câteva date care arată starea jalnică în care se află învățământul românesc. Cum o să ajute creditele fără dobândă în rezolvarea acestor probleme stringente ale sistemului de educație din România? Guvernul Dăncilă-Dragnea este obligat să cheme la consultări organizațiile de elevi, studenți și tineret înainte de a adopta programul de credite garantate de stat cu dobândă zero pentru investiții în dezvoltare personală și să ofere lămuriri suplimentare publice privind viabilitatea acestui program care are o valoare totală de aproximativ un miliard de lei", a mai spus Cosmin Sava. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5305 secunde