Termenul pentru înscrierea românilor în Registrul electoral ar putea fi extins

269
Termenul pentru înscrierea românilor în Registrul electoral ar putea fi extins - termenul-1567710741.jpg

Articole de la același autor

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, că a cerut Autorității Electorale Permanente să extindă termenul pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul electoral, pentru a crește numărul celor care pot vota prin corespondență. 


"Împreună cu Parlamentul și cu celelalte instituții publice responsabile, am început pregătirea organizării și desfășurării scrutinului electoral din această toamnă pentru alegerea președintelui României. La nivelul Guvernului, am adoptat un set de măsuri pentru o cât mai bună organizare a procesului electoral, indiferent că este exercitat în țară sau în străinătate. După cum știți, pentru românii din diaspora votul va dura trei zile și va fi organizat atât în secții de votare, cât și prin corespondență. Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Românilor de Pretutindeni derulează o campanie de informare pentru ca românii din afara granițelor să cunoască toate detaliile legate de procesul electoral. Am cerut conducerii Autorității Electorale Permanente să extindă termenul pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul Electoral, astfel încât să crească numărul cetățenilor care pot vota prin corespondență", a declarat Viorica Dăncilă, citată de Agerpres, prezentă la deschiderea oficială a Forumului Românilor de Pretutindeni. 


Ea a menționat că evenimentul organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (în perioada 4-8 septembrie) reprezintă un bun prilej pentru a discuta despre proiecte și inițiative care să-i păstreze conectați cu țara pe românii din afara granițelor și chiar să-i determine să revină acasă. În acest sens, Dăncilă a făcut referire la proiecte pe care Guvernul român le finanțează pentru păstrarea, promovarea și afirmarea identității românești, exemplificând programul de burse pentru elevii etnici români din Ucraina. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2757 secunde