TENSIUNI LA ȘEDINȚA DE CONSILIU JUDEȚEAN - UPDATE

412
TENSIUNI LA ȘEDINȚA DE CONSILIU JUDEȚEAN - UPDATE - 67346067106447224041740790050801-1563964008.jpg

Articole de la același autor

A început ședința de Consiliul Județean Constanța. Consilierii PNL refuză să voteze proiectul privind atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă din fonduri publice pentru proiecte sportive, pe motiv ca proiectul a fost inițial retras, apoi reintrodus pe ordinea de zi, iar documentația referitoare la proiect a fost furnizată abia astazi, la ora 12.30.


Consilierii susțin că nu au avut timp să studieze documentația.


Președintele CJC Constanța a declarat că dacă nu votează le iau drepturile sportivilor și oamenilor de cultură de a primi finanțări nerambursabile, termenul limită pentru depunerea proiectelor sportive fiind foarte scurt.

În cele din urmă, proiectul a fost votat de consilieri, cu amendamentul că "se constată atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă" și nu că "se aprobă atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă".


Grupul consilierilor PNL a anuntat că nu va vota la proiectele nr. 22 si nr. 23, deoarece finanțarea alocată de Consiliul Județean Constanța către unitățile administrativ-teritoriale este complet contrabalansată spre un singur grup politic.


Astfel, potrivit consilierului județean Marian Iordache, primăriile unde sunt primari PNL primesc numai 12% din fondurile alocate, în timp ce primăriile unde primarii care aparțin grupului politic PSD primesc 88% din fonduri.


Consilierii județeni din opoziție au votat pentru demararea renovării Teatrului de Vară.

Cu toate acestea, proiectul nu a trecut.

Consilierii județeni susțin că aceasta a fost o scenă cu scop politic pusă la cale de președintele Țuțuianu, care putea să retragă proiectul cu renovarea Teatrului de Vară din Mamaia.

În replică, președintele CJC a declarat că fondurile au fost împărțite de comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Județean Constanța, conform cererilor depuse de primarii localităților din județ.

În urma votului consilierilor, proiectul nr 22 nu a trecut.


La proiectul privind renovarea Teatrului de Vară, consilieriii PSD s-au abtinut.


Motivul explicat de președintele Consiliului Județean Constanța este acela că așteaptă să vada dacă vor primi finanțare nerambursabilă din fonduri europene sau din fonduri de la Compania Națională de Investiții.


Consilierii județeni din opoziție au votat pentru demararea renovării Teatrului de Vară.

Cu toate acestea, proiectul nu a trecut.

Consilierii județeni susțin că aceasta a fost o scenă cu scop politic pusă la cale de președintele Țutuianu, care putea să retragă proiectul cu renovarea Teatrului de Vară din Mamaia.

UPDATE - Palaz a anunțat că nu se va mai organiza festivalul de la Mamaia.


Reprezentanții Electrecord sunt în sală și îl acuză pe președintele CJC Constanța că face jocuri politice și de aceea refuză să supună la vot proiectul privind organizarea Festivalului de la Mamaia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8358 secunde