Taxe speciale pentru când va fi ridicată, din nou, cortina la Teatrul de Vară Soveja

609

Articole de la același autor

Teatrul de Vară din Constanţa, din Parcul Tăbăcărie, şi-ar putea redeschide porţile în această vară, pentru a găzdui spectacole de teatru şi muzică. Consiliul Judeţean Constanţa, care are în administrare imobilul, intenţionează să îi pună în valoare potenţialul şi îl pune la dispoziţia instituţiilor care vor să organizeze evenimente, cu condiţia achitării unei taxe speciale.





Renovat de suprafaţă şi igienizat în vara lui 2020, astfel încât să primească spectatori în condiţiile de restricţii impuse de criza sanitară, Teatrul de Vară Soveja a fost deschis doar câteva săptămâni în ultimii ani. În 2019, Consiliul Judeţean a solicitat şi a obţinut un Certificat de Urbanism pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea grădinii de vară. Însă lucrările nu au început niciodată. Anul acesta ar putea fi redeschis, iar organizatorilor de evenimente le-ar putea fi impus să plătească o taxă de 1.000 lei pe oră sau 5.000 lei pe zi. Este vorba despre taxa specială pentru promovarea turistică a judeţului Constanţa, propusă de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, printr-un proiect de hotărâre supus votului consilierilor județene, în cadrul şedinţei extraordinare convocate, marţi, 6 iulie.



„Taxa specială este necesară pentru iniţierea şi realizarea programelor de promovare turistică a judeţului Constanţa. Taxa se constituie ca venit cu destinaţie specială la bugetul local al judeţului Constanţa, fiind instituită din raţiuni de creştere a gradului de atractivitate, fundamentată pe necesitatea iniţierii programelor de dezvoltare şi promovare turistică a judeţului Constanţa, prin intermediul Teatrului de Vară Soveja. Programele, acţiunile, evenimentele vor fi iniţiate de Direcţia Generală de Administrare a Domeniului Public şi Privat – Autoritatea Judeţeană de Sport. Taxa de promovare turistică a judeţului Constanţa se încasează în avans de la organizatorii evenimentelor culturale/spectacole/promovare, care solicită serviciile şi spaţiile Teatrului de Vară Soveja”, se arată în proiectul de hotărâre. Totuşi, instituţiile subordonate CJ Constanţa pot desfăşura evenimente şi spectacole beneficiind de gratuitate la utilizarea grădinii de vară.



Regulament nou de funcţionare a grădinii de vară

Odată cu taxa specială de promovare, va fi supus votului şi Regulamentul de organizare şi funcţionare al Teatrului de Vară Soveja, care cuprinde detalii privind activitatea în cadrul imobilului. Cu acest prilej, a fost stabilit şi orarul de funcţionare al teatrului, care va fi deschis lunea, între orele 16.00 şi 2.00, şi de marţi până duminică, între orele 8.00 şi 2.00.



Reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa nu specifică însă nimic despre lucrările de reabilitare a întregului imobil, care se află într-o stare destul de avansată de degradare şi nici despre accesul către teatru care, în prezent, se află în spatele unui centru comercial, în imediata apropiere a parcării etajate, estompând arhitectura deosebită a grădinii de vară.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1361 secunde