Taxa de barieră la intrarea în stațiunea Mamaia reintră în vigoare de la 15 iunie

5467
Taxa de barieră la intrarea în stațiunea Mamaia reintră în vigoare de la 15 iunie - 4b3a41c159badf041d5cb5f7cb2f38b8.jpg
Turiștii români și străini vor plăti din nou, vara aceasta, taxa de barieră la intrarea în stațiunea Mamaia, municipalitatea constănțeană urmând să aplice această măsură, ca în fiecare an, de altfel, mașinilor care nu sunt înmatriculate în județ. Astfel, potrivit explicațiilor viceprimarului Decebal Făgădău, mâine va avea loc o întâlnire a reprezentanților direcțiilor din Primăria Constanța care gestionează, în fiecare an, aplicarea taxei de barieră, în scopul, susține el, de a verifica dacă au fost respectate toate procedurile legale impuse de această măsură a administrației Mazăre. Decebal Făgădău a mai menționat și că nu există nicio șansă ca această taxă de barieră să nu mai fie aplicată și că, din moment ce este stabilită prin hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanța, ea va funcționa fără probleme și în 2010. Edilul a precizat că taxa va intra în vigoare de la data de 15 iunie.
Rămâne, însă, de văzut, care va fi, anul acesta, valoarea taxei de acces, atâta timp cât contextul actual este unul de criză. Anul trecut, administrația publică locală a menținut valoarea taxei la nivelul anului 2008, astfel că intrarea în stațiune a costat 3 lei, un abonament pentru 24 de ore 4 lei, unul pentru o săptămână 25 de lei, iar unul pentru întregul sezon 250 de lei.
De reținut este și că această controversată taxă de acces în Mamaia a fost declarată discriminatorie de Curtea de Apel București. Instanța obligă Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) să dispună o hotărâre prin care taxa de acces în stațiune să fie declarată discriminatorie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4017 secunde