Tăriceanu susține că amânarea alegerilor cu un an nu ar fi o problemă "insurmontabilă"

288
Tăriceanu susține că amânarea alegerilor cu un an nu ar fi o problemă

Articole de la același autor

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că amânarea alegerilor locale, chiar și cu un an, nu ar fi o problemă "insurmontabilă", în condițiile în care scrutinul din septembrie nu se poate desfășura în condiții normale.

"Eu cred că amânarea alegerilor locale, chiar și cu un an, nu ar fi o problemă insurmontabilă. Prefer un proces electoral desfășurat în condiții corecte, care să asigure participarea la vot, exprimarea neîngrădită a votului, decât un proces electoral care este o farsă și este viciat", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

În opinia sa, alegerile ar fi trebuit amânate deoarece "nu se poate desfășura în condiții normale" campania electorală.

"Contactul în campanie nu se poate desfășura. Acest lucru duce în final la un deficit democratic pentru că cetățenii trebuie să voteze în cunoștință de cauză. Ce să voteze? Măștile după figură? Trebuie să îl vadă pe candidat, să îl audă, să îi pună întrebări, să asculte răspunsurile. Săptămâna viitoare se va face o simulare la Parlament de cum ar funcționa ziua votului. În secțiile de votare sunt 16 membri și durează cam trei minute operațiunea de votare, de când intră cetățeanul în secția de vot - se prezintă cu actul de indentitate, se identifică, semnează, primește ștampilă, ia buletine, se duce în cabină, pune buletinele în urnă și așa mai departe. Lucrul acesta ne pune mari probleme legat de modul în care se va desfășura votul, cât de bine se poate desfășura votul în condiții de siguranță. Pentru că și cei din secțiile de votare vor fi foarte expuși, ca și ceilalți", a adăugat liderul ALDE.

Tăriceanu consideră că, în condițiile date, cei aleși vor fi votați de 10-15% din populația cu drept de vot.

"Probabil vor fi aleși cu 15%, 10% din numărul de votanți. Cam acesta este rezultatul organizării alegerilor cu orice preț pe 27 septembrie", a spus reprezentantul ALDE.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8952 secunde