Tăriceanu solicită mai multă competență pentru autoritățile locale în gestionarea stării de alertă

314
Tăriceanu solicită mai multă competență pentru autoritățile locale în gestionarea stării de alertă - calinpopescutariceanu10-1588611596.jpg

Articole de la același autor

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că autorităților locale trebuie să li se dea competențe în gestionarea stării de alertă, pentru că situația este total diferită de la un județ la altul.

"Autoritățile spun că trecem la un grad mai scăzut de măsuri. L-am auzit pe domnul Vela ce spunea. Se dorește ca gestionarea stării de alertă iarăși să fie făcută la nivel central. Ei bine, să știți că avem 40 de județe în care situația este total diferită de la unul la altul. Nu se impune introducerea stării de alertă uniform pe teritoriul României. Autorităților locale trebuie să li se dea competențe în gestionarea stării de alertă. Sigur, trebuie să coopereze cu autoritățile la nivel central, dar hai să le dăm competențe, pentru că sunt primari de mari municipii care au aceeași preocupare și aceeași grijă față de cetățenii lor cum au și, hai să spunem, cum ar trebui să aibă și autoritățile centrale. Această centralizare excesivă a deciziei este extrem de păguboasă. Nu cred că știe ministrul de Interne ce măsuri trebuie să ia în județul x și y și mult mai bine știe acolo ce să facă prefectul, președintele de Consiliu Județean, primarul de localitate", a afirmat Tăriceanu, la Antena 3.

Pe de altă parte, el a solicitat autorităților să facă public numărul persoanelor testate pentru noul coronavirus.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4741 secunde