Tăriceanu, atac dur la adresa președintelui Iohannis: "Trebuie să demisioneze imediat din funcție!"

212
Tăriceanu, atac dur la adresa președintelui Iohannis:

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis trebuie să demisioneze necondiționat și imediat din funcție, având în vedere decizia Curții Constituționale cu privire la interzicerea amnistiei și grațierii pentru persoane acuzate de corupție, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Curtea Constituțională a invalidat propunerea președintelui Klaus Iohannis privind interzicerea amnistiei și a grațierii pentru persoane acuzate de corupție. E important de precizat că a existat unanimitate cu un scor de 8-0! Asta spune totul despre cât de constituțională a fost ințiativa dlui Klaus Werner Iohannis!", a scris Tăriceanu pe Facebook.

El a susținut că "decizia CCR este de o maximă gravitate și nu poate rămâne fără urmări pe măsură".

"Ea denotă că președintele Klaus Iohannis a atras poporul într-o aventură nesăbuită, momindu-l să facă un joc împotriva democrației însăși. Pentru că amnistia și grațierea - însemnând clemența față de oameni aflați în situații speciale - sunt măsuri care s-au născut odată cu istoria, acum mii de ani, și nimeni nu și-a permis vreodată, nici chiar comuniștii, să le știrbească", a subliniat Tăriceanu.

Acesta a mai susținut că președintele Iohannis a fost prevenit în legătură cu acest lucru.

"Klaus Iohannis nu are nicio scuză: a fost prevenit. După ce și-a anunțat intențiile, s-au scris nenumărate articole și analize, s-au tras semnale de alarmă de către specialiști, a fost tras de mânecă până și de susținători ai lui. Am făcut-o și noi în repetate rânduri, dar fără să-l înduplecăm. Parlamentul României a respectat votul de la 26 mai și a propus proiecte de legi care să pună în practică dorințele dlui Iohannis, chiar dacă a avertizat că inițiativele sunt în afara legii fundamentale. Nimic nu l-a impresionat, nimic nu l-a abătut din drumul spre satisfacerea egoistă, meschină, a intereselor politico-electorale proprii", a mai scris Tăriceanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4231 secunde