"Susțin clarificarea legislativă a Legii ANI"

64

Articole de la același autor

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marți că susține inițiativa primarilor pentru clarificarea Legii ANI în ceea ce privește incompatibilitățile. Antonescu a fost întrebat într-o conferință de presă dacă PNL va face presiuni pentru modificarea Legii ANI în ceea ce privește incompatibilitățile. 


"Nu s-a pus nicio secundă problema presiunii asupra ANI. Ce presiune să facem asupra ANI? Când PDL avea foarte mulți primari, mulți dintre ei în aceeași situație, că nu s-au apucat 1.000 de oameni să facă șmecherii - aici avem chiar de-a face cu o problemă de sistem și de interpretare a legii - ANI nu a sesizat chestiunea asta. Desigur, sunt 1.000 de primari, dar ce plăcut este pentru ANI să pigulească așa câte unul. Iohannis, s-a nimerit Iohannis. Moloț, s-a nimerit Moloț. Nicușor Constantinescu, doar n-o să-i ia pe toți 1.000. Luăm pe sărite, cum vrem, ne împiedică cineva? Independența justiției, sigur", a afirmat Antonescu, citat de Agerpres. 


El a precizat că susține "o clarificare la nivel legislativ" deoarece primarii nu vor să încalce legea. "Pe de altă parte, așa cum primarul Klaus Iohannis a explicat, ei au fost în situația de a intra ca reprezentanți ai administrației locale în aceste consilii, tocmai în condițiile în care existau reglementări și europene care practic cereau acest lucru. (...) Ceea ce cer primarii, din câte știu eu, cerere pe care o susțin, este să se facă o clarificare de natură legislativă", a susținut liderul PNL. El a arătat că acest subiect va fi discutat inclusiv cu premierul Victor Ponta, deoarece o astfel de clarificare trebuie adusă în legea ANI. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.666 secunde