SUSPENDAREA PREȘEDINTELUI BĂSESCU E CONSTITUȚIONALĂ. Antonescu este PREȘEDINTE INTERIMAR

404
2
SUSPENDAREA PREȘEDINTELUI BĂSESCU E CONSTITUȚIONALĂ. Antonescu este PREȘEDINTE INTERIMAR - basescuantonescu-1341865008.jpg

Articole de la același autor

Președintele Senatului, Crin Antonescu, este președinte interimar al României, a decis Curtea Constituțională , constatând că procedura de suspendare a lui Traian Băsescu din funcția de șef al statului a fost respectată.

Curtea a examinat cererea privind constatarea existenței împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcției de Președinte al României.

"În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a hotărât: 1. Constată că procedura privind suspendarea din funcția de Președinte al României a domnului Traian Băsescu a fost respectată; 2. Constată existența împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcției de Președinte al României; 3. Constată că, în conformitate cu dispozițiile art.98 alin.(1) din Constituție, interimatul funcției de Președinte al României se asigură de președintele Senatului, domnul George-Crin-Laurențiu Antonescu", se arată într-un comunicat al Curții.

Curtea precizează că argumentația reținută în motivarea soluției pronunțate va fi prezentată în cuprinsul hotărârii, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

"Hotărârea este definitivă și general obligatorie și se comunică Parlamentului și Guvernului", precizează Curtea.

Curtea Constituțională a mai constatat că cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între Parlamentul României, pe de o parte, și președintele României, pe de altă parte, formulată de Președintele României, este inadmisibilă.

Comentează știrea

bbcu12
10 iulie 2012
romanica

Intro tara de curve handii si betivi ce se poate face mai mult prosteala la greu

Hanibal
10 iulie 2012
Curat constitutional coane Antonescu

Toate actiunile si deciziile politice sunt constitutionale deoarece Constitutia si legile sunt facute de oligarhia politica pentru apararea intereselor ei.Politicianistii si slugile lor s-au deprins sa-si imparta jaful cu cei care li-l disputa.Stransi laolalta,indiferent de principii,ei dumica sangele si viata poporului.Visul lor este sa se infecteze definitiv in trupul tarii,in vreme ce politia si jandarmeria ii apara.Exista in partide si oameni de buna credinta.Ei nu slujesc decat de paravan,si in dosul lor opreaza furtul si intriga.Politicianistii calca totul in picioare,demnitate,cuviinta,cultura,idei.In goana lor dupa partizani,ei au uitat ca institutiile statului sunt pentru popor si stat.Ei folosesc Scoala ,Biserica si forta publica in interesul lor.Degeaba ne plangem daca nu actionam,acum in ceasul al doisprezecelea,Toti,cu rare exceptii am facut politica unora sau altora aflati la putere.Culmea ironiei este ca astazi,tocmai cei care au provocat si organizat dezastrul tarii,pretind ca vor sa remedieze dituatia.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3935 secunde