Potrivit deputatului Constantin Chirilă,

Sumele repartizate județului Constanța pentru 2010 vor rămâne,în mare măsură, în formula propusă de Guvern

2044
Camerele reunite ale Parlamentului au continuat, ieri, dezbaterile pe marginea bugetului de stat pentru 2010. Deputatul constănțean Constantin Chirilă (PD-L) a declarat că există mari șanse ca bugetul să urmeze construcția inițială propusă de Guvern.
"Inclusiv pentru județul Constanța, au fost parlamentari care au susținut amendamente pentru alocarea suplimentară a unor sume de bani. S-a încercat și modificarea cotelor sau susținerea financiară, cu sume nu foarte mari, a unor grădinițe sau biserici însă ele au fost respinse în plen. Nu sunt resurse, iar sumele pentru Constanța vor rămâne pe construcția inițială creată de Executiv", e explicat el.
Potrivit anexelor la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2010, din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor și municipiului București, pe anul 2010, Constanței ar trebui să îi revină 334.607 mii de lei. Din această sumă, 294.279 mii de lei sunt destinate finanțării cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum și contribuțiile aferente acestora din instituțiile de învățământ preuniversitar de stat, iar 17.088 mii de lei - ajutorului social.
Din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor, pe anul 2010, Constanța urmează să primească 63.518 mii de lei. Din acești bani, 18.508 mii de lei au fost destinate susținerii sistemului de protecție a copilului și 12.054 mii de lei - susținerii centrelor de asistență socială a persoanelor cu handicap.
Dintr-un total de 551.770 mii de lei alocate, la nivel național, pentru drumurile județene și comunale pe anul 2010, Constanța va beneficia de 15.691 mii de lei, sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată.
Pentru echilibrarea bugetelor locale, județului Constanța urmează să îi revină 48.795 mii de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
Stire din Politică-Administrație : Slujesc un partid, caut doctrină
Pagina a fost generata in 0.2669 secunde