SUCURILE CARBOGAZOASE, INTERZISE în școli!

86

Articole recomandate

Europarlamentarul PDL Petru Luhan a cerut Parlamentului European și Comisiei Europene să fie interzisă comercializarea sucurilor carbogazoase în școli sau în apropierea locurilor de joacă pentru copii. Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare crede că această propunere "nu este sustenabilă"


"Cererea domnului eurodeputat Petru Luhan nu este sustenabilă deoarece nu există alimente bune sau rele, ci doar stiluri de viață echilibrate sau dezechilibrate. În ceea ce privește managementul greutății și consumul de băuturi cu calorii, este important să reținem că toate caloriile contează, indiferent de alimentele sau de băuturile din care provin. De aceea, toate băuturile răcoritoare pot fi parte a oricărui stil de viață sănătos și activ. ANBR încurajează toți consumatorii să aibă o dietă echilibrată și practice exerciții fizice cu regularitate", se arată în comnicatul Asociației Naționale pentru Băuturi Răcoritoare.


Reprezentanții asociației subliniază că marea majoritate a studiilor efectuate la nivel mondial nu arată o legătură între consumul de băuturi răcoritoare și efecte asupra sănătății consumatorilor cum ar fi obezitatea, scăderea densității osoase, cariile dentare, leziunile celulare, afecțiunile hepatice.


"Industria băuturilor răcoritoare respectă drepturile părinților de a alege informat alimentele și băuturile pe care le consumă copiii lor. În acest sens, UNESDA (asociația europeană a băuturilor non-alcoolice), organizație din care face parte și ANBR, a făcut ample demersuri să NU își promoveze produsele, pe teritoriul Uniunii Europene, în programele destinate copiilor sub 12 ani la TV, în presa scrisă sau online. Ca o industrie responsabilă, suntem preocupați de găsirea unor soluții viabile și eficiente pentru problemele cu care se confruntă societatea actuală. Acestea implică efort și colaborare din partea tuturor părților implicate – autorități, companii private, societate civilă, mediul academic, societăți profesionale, consumatori - pentru a schimba comportamentul, a educa oamenii și pentru a promova un mod de viață sănătos", se mai arată în comunicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4099 secunde