Primarul Gheorghe Frigioi:

"Stema comunei o să fie cartea noastră de vizită"

157

Articole de la același autor

Aleșii locali ai comunei Crucea au votat cu unanimitate proiectul de hotărâre privind varianta finală a proiectului de stemă a comunei Crucea.

"O să fie cartea noastră de vizită. Ne vom identifica cu această stemă pe toate documentele oficiale", a precizat primarul comunei, Gheorghe Frigioi, întrebat fiind de ce a fost necesară adoptarea unei astfel de hotărâri și de ce are nevoie Crucea de stemă a comunei.

El a explicat că stema comunei și descrierea semnificației elementelor stemei au fost afișate la sediul Primăriei comunei Crucea spre consultare și dezbatere.

"Stema comunei Crucea se compune dintr-un scut francez medieval triunghiular cu marginile rotunjite, despicat; la dextra, în câmp albastru se află o cruce de aur, iar la senestra, în câmp de argint șase ciorchini de strugure albaștri cu frunze verzi dispuși 3:2:1. Scutul este timbrat cu o coroană murală de argint cu un turn crenelat. Crucea constituie arma vorbitoare, făcând aluzie la denumirea localității și la Mănăstirea Sfânta Cruce din localitate. Ciorchinii de strugure semnifică activitatea specifică zonei viticultură. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună", a mai explicat șeful administrației din comuna Crucea, Gheorghe Frigioi, pe pagina de Facebook a instituției publice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3297 secunde