Stelian Ion, reacţie după discursul preşedintelui. „Florin Cîţu a fost un premier incompetent”

347
Stelian Ion, reacţie după discursul preşedintelui. „Florin Cîţu a fost un premier incompetent” - fondstelianioon-1633531584.jpg
Imediat după ce preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat miercuri că vor avea loc consultări între el şi partidele aflate în Parlament, însă asta se va întâmpla abia săptămâna viitoare, au apărut şi primele reacţii. Fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, condamnă gestul preşedintelui de a amâna discuţiile.

Stelian Ion consideră că ar trebui luată o decizie cât mai repede şi că zilele care vor trece până la eventualele consultări, nu reprezintă decât timp pierdut.

„Acestea sunt zile irosite în care președintele îl ține artificial în funcție pe Florin Cîțu și prelungește criza politică. Președintele ne spune azi că e nevoie de câteva zile ca toată lumea să coboare cu picioarele pe pământ. Cinism până la capăt. Singurii cu capul în nori au fost Superman și echipa lui câștigătoare. Președintele îi cumpără timp echipei câștigătoare să-și negocieze cu PSD susținerea în Parlament. La asta se reduc maturitatea și responsabilitatea politice invocate de președinte”, a declarat fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion.

Pandemia de coronavirus este o reală problemă pentru întreaga ţară. Stelian Ion a amintit problemele pe care le întâmpină românii din cauza virusului COVID şi îl acuză pe fostul premier, Florin Cîţu, că nu a acţionat cu maturitatea necesară care se impunea într-o astfel de situaţie.

„Florin Cîțu a vrut să coordoneze direct campania de vaccinare, tot la fel, matur și responsabil, și ne aflăm astăzi în cea mai neagră situație de la debutul pandemiei COVID-19. Ascultați ce spun medicii și cadrele sanitare din spitalele sufocate de bolnavi și aveți imaginea clară a dezastrului. Ei duc tot greul, ei găsesc soluții rapid pentru a salva oamenii, chiar dacă asta înseamnă să improvizeze paturi pe holurile din spitale. Iar persoanele cu alte afecțiuni nu mai au acces în spitale timp de o lună, cu riscul de a li se agrava boala”, a adăugat Stelian Ion.

Stelian Ion: „Fostul premier a avut nevoie de miniştri obedienţi”

Stelian Ion este nemulţumit de faptul că preşedintele României are nevoie de o săptămână pentru a putea să se aşeze la masă cu celelalte partide şi să discute numirea unui nou premier.

Discursul fostului ministru al Justiţiei se îndreaptă şi către Florin Cîţu pe care îl acuză că are nevoie la Ministerul Justiţiei de un ministru care să nu îi strice planurile.

„Președintele are nevoie însă de o săptămână să cheme partidele parlamentare la negocieri pentru a găsi o soluție la criza politică pe care premierul lui preferat a declanșat-o. Cu ce costuri? Vom ajunge să batem toate recordurile negative în gestionarea crizei sanitare.

Florin Cîțu nu a fost un premier tolerant, cum îi place să se descrie, ci un premier incompetent. Discursul său agresiv de marţi ascunde neputința de a lua decizii singur, de a conduce o echipă, de a se ține de cuvântul dat și de programul de guvernare. Și are nevoie de miniștri obedienți care să nu îi strice planurile. Are nevoie la Justiție de un ministru care să numească procurori șefi ale căror nume sunt servite pe tavă de la Cotroceni, indiferent de avizul CSM. Au mai fost cazuri și acum ne întrebăm de ce dosarul 10 august era cât pe ce să fie aruncat la coș.

Probabil președintele își dorește să aibă liniște, să nu fie deranjat când dă dovadă de maturitate și responsabilitate. Asta nu vom face! Nu o să tăcem”, a explicat Stelian Ion.

În ultimul timp USR-PLUS a primit acuzaţii din mai multe părţi că a abandonat guvernarea.

Stelian Ion explică că situaţia nu stă deloc în acest fel şi spune că alianţa din care face parte nu va accepta niciodată să se unească cu alte formaţiuni politice, decât cu PNL şi UDMR.

„USR-PLUS nu a abandonat guvernarea, cum repetă la nesfârșit președintele, ci a fost împins în afara guvernării. USR-PLUS nu va accepta și nu va negocia o altă coaliție, în afara celei cu PNL și UDMR. Avem o solicitare: un premier care să țină coaliția aproape prin respectarea programului de guvernare și promovarea reformelor. Florin Cîțu nu a putut face asta”, a încheiat Stelian Ion.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5929 secunde