Stelian Ion face parte din delegaţia USR-PLUS care va merge la consultările de la Cotroceni

410
Stelian Ion face parte din delegaţia USR-PLUS care va merge la consultările de la Cotroceni - delegatieusr-1633714927.jpg
Dacian Cioloş, Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion şi Cristian Ghinea vor compune delegația USR care merge luni la consultările de la Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru, după demiterea Guvernului Cîțu, a stabilit joi seară Biroul Naţional al partidului.

Delegaţia USR va merge la consultări cu un mandat clar în privinţa reformelor pe care viitorul premier trebuie să le îndeplinească într-un calendar asumat de toate partidele care formează coaliţia de guvernare, potrivit unui comunicat USR.

Biroul Naţional a analizat mai multe soluţii la creşterea preţurilor la energie şi gaz şi a stabilit că parlamentarii USR vor propune săptămâna viitoare un pachet de măsuri care să ajute atât consumatorii casnici, cât şi IMM-urile şi instituţiile publice în această iarnă.

„USR susţine nevoia urgentă de a sprijini consumatorii, în primul rând prin reducerea impactului pe care statul îl are direct asupra creşterii preţurilor prin accize şi TVA, urmată de măsuri de compensare adiţionale”, reiese din comunicat.

Biroul Naţional al USR a mai propus ca parlamentarii să elaboreze o iniţiativă legislativă prin care să fie introduse criterii de transparenţă pentru alocarea banilor din fondul de rezervă al Guvernului.

„Decizia a fost luată în contextul în care premierul demis Florin Cîţu se foloseşte fără scrupule de fondul de rezervă al guvernului în ultimele zile la Palatul Victoria. În prezent, regulile după care se împart aceşti bani sunt cele stabilite de Liviu Dragnea, din dorinţa sa de a da bani preferenţial către primari şi consiliile judeţene”, menţionează sursa citată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.881 secunde