"Sper să avem mai mulți candidați la șefia PSD; cred că trebuie să fie o conducere colectivă"

186
Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, speră să fie mai mulți candidați la șefia partidului, iar conducerea să fie una colectivă, pentru că decizia nu trebuie luată de un singur om, scrie Agerpres.

"Am discutat astăzi despre moțiunea de cenzură, am discutat despre organizarea congresului din data de 29, luna aceasta. Am vorbit despre modificarea statutului și am făcut un grup de lucru care să lucreze la programul politic al partidului și bineînțeles un grup de lucru care presupune o cooperare foarte strânsă între Guvern și Consiliul Național referitor la programul de guvernare, la prioritățile noastre, precum și stabilirea unui calendar de implementare a acestora. Toate acestea vor fi validate în cadrul Comitetului Executiv Național, care va avea loc joi, la ora 11,00.(...) Nu am vorbit despre candidaturi la șefia PSD, dar eu sper să avem mai mulți candidați, pentru că eu cred că nu e bine să avem un candidat unic. Și toți cei care vor să candideze să poată să facă acest lucru, cu susținerea organizației din care fac parte", a spus Dăncilă după ședința Biroului Permanent Național al PSD.

Ea a adăugat că viitorul președinte al PSD ar trebui să fie un om echilibrat, pro-european, care "să aibă răbdare să își asculte toți colegii".

"Cred că viitorul președinte PSD trebuie să fie un om echilibrat, un om care să adune în jurul lui, să aibă răbdare să își asculte toți colegii, fiecare părere în partid este importantă, să se consulte în permanență cu colegii și cu toate forurile statutare din partid. Decizia nu trebuie să o ia președintele, decizia trebuie să o ia în forul statutar, pentru că trebuie ca o decizie care este bună, toți să se bucure de acest lucru, dacă o decizie nu este tocmai bună, toți să își asume acest lucru. Cred că trebuie să fie o conducere colectivă. Un viitor președinte al PSD trebuie să fie un om pro-european, un om atașat valorilor social-democrate, atașat valorilor europene și transatlantice. Un președinte al PSD trebuie să fie un om care să genereze un val de credibilitate, în primul rând în rândul colegilor săi, să aibă încredere în el, pentru că dacă nu are încredere în el nu poate cere altora să creadă îl el, să fie un om hotărât, să nu se sperie la primul obstacol, să fie în stare să ridice toate barierele care îi stau în cale pentru a duce partidul acolo unde trebuie", a menționat Dăncilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4612 secunde