Soția fostului primar din Adamclisi se luptă cu patru contracandidați pentru Primărie

7065
Soția fostului primar din Adamclisi se luptă cu patru contracandidați pentru Primărie - 1f2700e23e28608434f21942f3298107.jpg

Articole de la același autor

Cinci aspiranți la mandatul de primar al comunei constănțene Adamclisi au intrat, oficial, în cursă. Conform programului calendaristic privind realizarea acțiunilor referitoare la organizarea și desfășurarea alegerilor locale parțiale din data de 30 mai, depunerea candidaturilor pentru Primăria Adamclisi a avut loc "cel mai târziu cu 20 de zile înainte de data desfășurării alegerilor, dar nu mai târziu de 10 mai". Astfel, potrivit declarațiilor locțiitorului Biroului Electoral de Circumscripție, Elena Enache, pentru mandatul de primar al localității Adamclisi au fost depuse cinci candidaturi. Este vorba despre Anton Tudorel Burcea, candidat din partea PDL, despre social-democrata Marieta Burcea, soția fostului primar, Emilian Burcea, decedat în luna martie în urma unui infarct miocardic, Mălina Lupu, din partea UNPR, Ion Crăciun, de la PRM și Dorina Cecilia Șerbănescu, din partea Partidului Național Liberal. Așa cum a declarat locțiitorul Biroului Electoral de Circumscripție, nu a fost înregistrată nicio contestație pe marginea candidaturilor.
În continuare, trebuie menționat că în cursul zilei de ieri a fost transmisă, către Prefectura Constanța, ordinea pentru înscrierea pe buletinele de vot a candidaților la funcția de primar. Conform spuselor Elenei Enache, ordinea aspiranților la șefia administrației publice locale din Adamclisi pe buletinele de vot este, potrivit tragerii la sorți care a avut loc, următoarea: Tudorel Burcea (PDL) este primul pe buletinele de vot, reprezentantul UNPR ocupă poziția a doua, Marieta Burcea este pe locul trei, liberala Dorina Șerbănescu pe poziția a patra, iar candidatul PRM pe locul cinci.
Alegerile locale parțiale din Adamclisi vor avea loc, așa cum s-a decis printr-o hotărâre de Guvern, pe data de 30 mai. Începând de sâmbătă, 15 mai, a fost demarată, oficial, campania electorală. În vederea organizării și des-fășurării acestui scrutin vor fi amenajate patru secții de votare în Adamclisi și localitățile eferente ale comunei, anume Zorile, Urluia și Abrud.
Ceea ce este, totuși, oarecum inedit la această cursă electorală este faptul că unul dintre candidați a ajuns, în urma unei sesizări semnate de prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, în atenția DNA. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunțat, la începutul săptămânii trecute, că va sesiza DNA-ul pentru un "caz de corupție" din Primăria Adamclisi, în care, potrivit spuselor sale, ar fi implicați fostul primar al comunei, defunctul Emilian Burcea, și soția sa, Marieta Burcea, actual aspirant la mandatul de gospodar-șef.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4728 secunde