După încheierea contractelor de 800.000 de euro cu Primăria Constanța,

Soti Cable Neptun a devenit "partenerul" CJC într-un proiect de 673.000 de euro

2097
Soti Cable Neptun a devenit

Articole de la același autor

Reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța, ai primăriilor Silistra, Tutrakan, Hârșova, Topalu și Pantelimon au prezentat, ieri, într-o conferință de presă etapa de finalizare a unui proiect privind promovarea unor cetăți antice dobrogene.
Este vorba despre proiectul transfrontalier derulat prin Progra-mul Phare CBC 2006 România-Bulgaria, "Introducerea în circuitul turistic a unor cetăți antice dobrogene". Cele cinci cetăți incluse în proiect sunt Carsium, Capidava, Ulmetum, Durostorum și Transmarisca.
Diana Perșa, managerul de proiect, a precizat că, în urma implementării acestui proiect, s-a realizat un film documentar de 50 de minute, un site ce va cuprinde informații turistice în trei limbi (engleză, bulgară și română), modelarea 3D a cetăților și un tur virtual al fiecărui obiectiv. În plus, s-a mai achiziționat un scanner și s-a mai realizat un studiu de fezabilitate ce ar putea sta la baza unui nou proiect transfrontalier.
Valoarea totală a proiectului se ridică la 673.000 de euro.

Bâlbâieli manageriale
După aproximativ doi ani de implementare, pare că realizarea documentarului amintit mai sus pune în continuare probleme echipei de proiect. În primul rând, niciunul dintre cei prezenți în sală nu a reușit să precizeze care au fost costurile filmului documentar atunci când au fost întrebați în legătură cu acest aspect. Inclusiv directorul general al Direcției de Afaceri Europene, Constantin Brăgaru, a menționat, inițial, că astfel de informații nu sunt importante. "O să verificăm și o să vă comunicăm", a spus sec el.
Apoi, Diana Perșa a încercat să găsească o scăpare. "Fiecare produs este o sinteză, o întrepătrundere a mai multe activități, iar ele, modelarea, ghidul, documentarul, au fost elaborate împre-ună așa că este greu de decelat costul unui anumit produs în parte", s-a eschivat managerul de proiect.
Într-un final, echipa de proiect a recunoscut că documentarul a fost produs de Soti Cable Neptun. Într-adevăr, până la urmă, ce mai contează câteva zeci de mii sau sute de mii de euro date pentru un documentar produs de aceeași societate cu care Primăria Constanța a încheiat, anul acesta, contracte de 800.000 de euro și pentru care edilul Radu Mazăre este cercetat de ANI.
Reamintim că agenția de presă Hotnews a publicat, în această vară, o serie de anchete privind serviciile de publicitate ale Primăriei Constanța. Potrivit Hotnews, Primăria Constanța a contractat anul acesta servicii de publicitate de 800.000 de euro, iar contractele au fost câștigate de o singură companie: Soti Cable Neptun. Hotnews mai arăta atunci că acționarii societății care deține televiziunea locală Tv Neptun sunt parteneri de afaceri cu Radu Mazăre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6526 secunde