Sorin Oprescu propune anularea referendumului legat de eutanasierea câinilor maidanezi

69
Sorin Oprescu propune anularea referendumului legat de eutanasierea câinilor maidanezi - 335oprescu-1378829173.jpg

Articole recomandate

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunțat, marți, că referendumul local privind eutanasierea câinilor vagabonzi nu va mai avea loc, ca urmare a adoptării de către Camera Deputaților a legii referitoare la problema patrupedelor fără stăpân, potrivit Mediafax.ro.

Oprescu a precizat că, urmare a demersului legislativ din Camera Deputaților, a invitat liderii de grup din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) și i-a consultat cu privire la oportunitatea organizării referendumului, iar aceștia au fost de acord că acesta nu mai trebuie să aibă loc.

Primarul general a precizat că decizia de anulare a referendumului va fi luată de consilierii generali într-o ședință de îndată convocată pentru miercuri. Ședința va avea loc la ora 12.00.

Sorin Oprescu a mai spus că legea adoptată marți în plenul Camerei Deputaților "răspunde în mare parte solicitărilor" municipalității legate de problema câinilor vagabonzi.

"Azi avem o lege care răspunde în mare parte solicitărilor noastre și ne permite să lucrăm. Pentru că Parlamentul a reacționat prompt la solicitarea noastră, am chemat liderii de grup din Consiliul General al Municipiului București. I-am anunțat convocarea ședintei de îndată pentru mâine (miercuri), pentru anularea referendumului. Sper ca legea să devină funcțională rapid. Să fie promulgată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial, ca să putem acționa în baza ei", a declarat Oprescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3637 secunde