Sondaj privind soarta Cazinoului. Sunteți de acord ca Primăria Constanța să se împrumute pentru a fi restaurat?

1720
25
Edilul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat, ieri, că, începând de astăzi, până la data de 1 martie, pe site-ul Primăriei Constanța o să fie disponibil un sondaj online la care constănțenii vor putea răspunde cu privire la situația Cazinoului. 


Mai exact, constănțenii vor fi întrebați dacă doresc să se continue găsirea unui contractant prin Compania Națională de Investiții sau sunt de acord ca Primăria Constanța să se împrumute de bani pentru a repara prin propriile proceduri acest obiectiv. De asemenea, aceștia vor putea alege și destinațiile pe care le-ar avea Cazinoul. 


Edilul a explicat că ar fi nevoie de un împrumut deoarece bugetul municipiului nu poate susține o asemenea investiție. Practic, el a spus că ar fi nevoie de aproximativ 10 milioane de euro pentru restaurarea Cazinoului.


Primarul a mai adăugat că, până la data de 1 decembrie 2018, Cazinoul din Constanța va fi îmbrăcat pentru protecție cu o pânză pe care se va regăsi fațada inițială ilustrată.


Reamintim că, la începutul anului 2015, Cazinoul din Constanța a fost predat către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții (CNI), în vederea consolidării și restaurării acestuia. În protocol era prevăzut că obiectivul revine de drept în patrimoniul Municipiului Constanța dacă în termen de 24 de luni de la data preluării nu sunt demarate lucrările de consolidare și restaurare. În luna februarie a anului trecut, termenul a fost prelungit cu încă 24 de luni.


Povestea restaurării Cazinoului este de tot râsul, deoarece există bună-voință din partea celor de la Centru pentru a consolida un obiectiv local. În plus, există și banii necesari. Din păcate, contestațiile celor care participă la licitații sunt cele care stau ca o piedică în calea începerii lucrărilor. 


Așadar, la scurt timp după încheierea protocolului cu Municipiul Constanța, în 2015, reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) s-au ținut de cuvânt și au dat undă verde proiectului de reabilitare a Cazinoului din Constanța. Mai mult, a fost alocată și suma de 9,5 milioane de euro, necesară pentru restaurare. Banii au fost acordați de minister Companiei Naționale de Investiții (CNI), care se ocupă de tot ce înseamnă proceduri și licitații pentru reabilitarea simbolului Constanței și nu direct Primăriei Constanța. Din păcate, demararea proiectului este îngreunată din cauza contestatarilor care participă la licitația pentru restaurare.


Cu alte cuvinte, din toată povestea reiese că labirintul licitațiilor a dat peste cap toate calculele ce vizau începerea lucrărilor. 


Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Ciupacabra
16 februarie 2018
Cazino

Când s-au construit blocuri in parcuri și pe plaje de ce nu au întrebat ? Deodată aveți conștiința ?

nemo
16 februarie 2018
ABERANTILOR

Pai ce ati facut pana acuma, V-a oprit cineva sa faceti ..... Magarilor

SEVER
16 februarie 2018
????????????

ESTE NEVOIE DE SONDAJ PENTRU A SALVA UN MONUMENT DE ARHITECTURA ,IDIOTILOR? COSTUL REABILIRARII CAZINOULUI ESTE DE APROXIMATIV 10 MILIOANE DE EURO, ADICA UN CACAT RAPORTAT LA BUGETUL CONSTANTEI SI LA VALOAREA CLADIRII. DOBITOCI ANALFABETI DIN CAPUL URBEI, NU ATI MAI GASIT ALTA SCUZA IMBECILA CA SA MAI AMANATI REABILITAREA ACESTUI MONUMENT ,BOILOR !! V-A APUCAT GRIJA DE PAREREA POPULATIEI PENTRU CEA MAI REPREZANTATIVA CONSTRUCTIE A ORASULUI? VA CACATI PE VOI SA TERMINATI PARCUL ARHEOLOGIC, SA DATI IN EXPLOATARE CENTRUL CULTURAL "JAN CONSTANTIN"(CULMEA TERMINAT DE 2 ANI), SA REABILITATI BAZA SPORTIVA DE LA TABACARIE, SAU SA REABILITATI CLADIRI ISTORICE IN RUINA DE 30 DE ANI DIN PENINSULA. NU SUNTETI CAPABILI SA SUPRIMATI STALPII DE BETON SI SA INGROPATI PORCARIILE DE FIRE CARE ATARNA CA IZMENELE PRIN ORAS, SA TERMINATI PODUL DE LA BUTELII .ESTE CA SI CUM AI INTREBA: PREFERI FRIPTURA DE FAZAN SAU PAINE MUCEGAITA? PUNETI DRACULUI MANA LA PORTOFEL SI MINTEA(DACA AVETI) LA LUCRU SI APUCATIVA DE TREABA . NENOROCITII DE COMUNISTI L-AU RENOVAT DE DOUA ORI IN 50 DE ANI !!! SUNTETI BUNI DE IMPUSCAT PT SABOTAREA PATRIMONIULUI CULTURAL.

§
16 februarie 2018
§

buldozeru si dinamita si am terminat balciu

Tonta
16 februarie 2018
zero

Suna a campanie electorala marca mazare dar daca nu pot sa fure facand reparatii cu o firma de casa abonata la primarie nu o sa l repare in veci

Orban
16 februarie 2018
La pușcărie cu penalii din primărie

Parcă dispuneau de 10.000.000 euro de la compania de investiții , acum trebuie să ne împrumutăm ? Rușine să vă fie !

Orban
16 februarie 2018
La pușcărie cu penalii din primărie

Parcă dispuneau de 10.000.000 euro de la compania de investiții , acum trebuie să ne împrumutăm ? Rușine să vă fie !

fani
16 februarie 2018
cazinoul

Cu banii virati firmelor Polaris,Pomacost si alte asemenea (abonate la banul public/ pe baza de licitatii desigur) se putea construi alt cazinou ,mai mare si mai frumos,la vale in jos....

Ion
16 februarie 2018
Soarta cazinoului

Sunteți la putere de atâta timp ! Dacă v-au împiedicat contestațiile la licitații, de ce nu ați schimbat legislația în acest domeniu ? Veniți acum cu o soluție trăznită : să-l îmbrăcăm în pânză ! Probabil că îmbrăcarea în pânză va costa cam jumătate din fondurile necesare pentru renovare și va rezista cam doi ani sau chiar mai puțin, după care toată panorama va fi și mai jalnică. Neputința și incompetența cu care administrați acest oraș va conduce la adevărate catastrofe. Apelarea la sondaj pentru a afla părerea populației este o altă găselniță care să justifice prostia, incompetența și fuga de răspundere. De ce mai există primar ales ? De ce mai există consiliu municipal ?

maidanezul de serviciu
16 februarie 2018
prostul nu e prost destul ....

s-au perindat multi banditi si incapabili, combinatie perfecta, la primarie, dar acum parca s-a ajuns la limita. primaria se lauda acum 1,2 ani ca au cel mai mare buget din ultimii 30 de ani. deci nu lipsa banilor este o problema ci incompetenta de a gospodarii acesti bani. constat cu stupoare ca edilul ar dori sa fie informat de populatie cam ce functii sa indeplineasca cazinoul. este sumumul imbecilitatii. dle primar ,va rog sa deschide-ti dictionarul si sa cititi cu atentie ce activitate are un cazinou. fiind convins ca un ati intrat niciodata in acea cladire ,va explic: la parter se gasesc doua restaurante, un hol ,un bar de zi si o terasa de vara. la etaj ,o sala de spectacol superba-gen cabaret cu o scena de toata frumusetea si o terasa. salile de joc erau in ceea ce azi este acvariu. cam asta este. dumneata vrei ca un cazinou sa aiba alta functiune decat un CAZINOU? nu inseamna ca daca la mata in familie un staul de oi poate sa fie si dormitor, spatiu de nunta sau birou, se poate aplica formula si la cazinou. mai pe intelesu' lu' matale, scoala este scoala, spitalul, spital, carciuma, carciuma. asa si cu cazinoul. singura institutie unde toate pot fii impreuna este PRIMARIA.

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Pagina a fost generata in 0.2417 secunde