Social-democrații, reclamații la adresa șefului statului: "Iohannis blochează România"

Duminică, 09 Decembrie 2018, 15:34
482
PSD susține că președintele Klaus Iohannis "blochează" România prin amânarea unei decizii referitoare la remanierea guvernamentală, social-democrații anunțând că vor utiliza toate mijloacele legale și constituționale pentru a debloca situația creată.

"Partidul Social Democrat condamnă decizia iresponsabilă a președintelui Iohannis de a bloca funcționarea a două ministere cheie ale Guvernului României. Lipsit de orice argument politic, legal sau constituțional, Iohannis se lasă mânat de ranchiuna și obsesiile personale, aducând prejudicii statului român pe care ar fi trebuit să-l reprezinte. Iohannis pur și simplu blochează România, astfel încât Guvernul PSD+ALDE să nu facă investiții în autostrăzi și dezvoltare locală. Scandalurile și conflictele create de Iohannis sunt cu atât mai iresponsabile în contextul Anului Centenar și al apelurilor repetate din partea oficialilor europeni privind realizarea unui consens politic înainte ca România să preia Președinția Consiliului Uniunii Europene", se arată într-un comunicat al PSD.

Potrivit sursei citate, Iohannis a manifestat un comportament lipsit de orice decență și bun simț față de doamna prim-ministru, în ciuda mesajului de pace politică pe care aceasta i l-a adresat în cadrul ședinței solemne organizată în Parlament cu ocazia Centenarului.

"Dincolo de funcții, președintele Iohannis ar fi trebuit să dea dovadă de bună creștere și politețe față de o doamnă. În aceste condiții, PSD va utiliza toate mijloacele legale și constituționale pentru a debloca situația creată de Iohannis și pentru a-l determina pe acesta să respecte legile și Constituția României", se mai menționează în comunicat.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, zilele trecute, că așteaptă decizia CCR la sesizarea Guvernului în cazul remanierii de la Transporturi și Dezvoltare Regională, după care va acționa constituțional.           

Pagina a fost generata in 0.3058 secunde