Sistemul sanitar din România, în dezbaterea PSD

28309

Articole de la același autor

Departamentul de Sănătate al PSD a organizat, la Palatul Parlamentului, prima reuniune a Grupului parlamentar al PSD cu reprezentanți ai asociațiilor pacienților din România.
Reuniunea, care a avut loc la inițiativa președintelui Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, a avut drept principal obiectiv inițierea unui ciclu de întâlniri între parlamentari, specialiștii Departamentului de Sănătate al PSD și reprezentanții pacienților, ai profesioniștilor din sănătate, ai producătorilor și distribuitorilor de medicamente și materiale sanitare, pentru a putea structura un pachet de legi serios în domeniul sănătății și care să întrunească sprijinul actorilor din sistemul sanitar.
Au răspuns invitației reprezentanții majorității asociațiilor cu activitate în domeniul sanitar, specialiști reputați în administrația sanitară, precum și parlamentari ai PNL.
Reuniunea a fost moderată de prof. dr. Daniela Bartoș, președintele Departamentului de Sănătate al PSD, și de conf. dr. Alexandru Rafila, vicepreședinte.
Temele de discuție abordate au vizat modul de concepere a unei noi legislații în domeniul sanitar, care să fie centrată într-adevăr pe nevoile pacienților, modul de derulare și finanțare a programelor de sănătate, accesul la medicamente compensate și gratuite și includerea tuturor prevederilor Cartei Europene a Drepturilor Pacienților în legislația în vigoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 15 Februarie 2012
Stire din Politică-Administrație : A demisionat primarul din Cluj
Pagina a fost generata in 1.8735 secunde