Sindicaliștii i-au cerut lui Grindeanu majorarea salariului personalului nedidactic

137
Sindicaliștii i-au cerut lui Grindeanu majorarea salariului personalului nedidactic - simionhancescu-1487759651.jpg

Articole recomandate

Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a declarat, după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu, că i-a cerut șefului Guvernului să dea o ordonanță de urgență, joi, care să reglementeze salariile personalului nedidactic. Mai exact, sindicaliștii cer ca leafa personalului nedidactic să fie majorat cu circa 20% de la 1 februarie 2017.


"Era vorba despre o problemă care a apărut din cauza unor interpretări eronate. Este vorba despre salarizarea personalului nedidactic. Am discutat cu premierul să se dea o ordonanță de urgență, joi, astfel încât să se reglementeze începând cu 1 februarie și această problemă. Concret, este vorba despre o majorare salarială de la 1 februarie, spre 20%, prin acordarea sporului de vechime, pentru personalul nedidactic. Este vorba de 53.000 de oameni pe care îi avem în sistem. Este vorba de acordarea sporului de vechime, care nu se acorda până în acest moment și ridicarea salariului pentru muncitorul necalificat la 1.450 de lei", a declarat Simion Hăncescu, la Guvern.


Acesta a precizat că majorarea salariilor personalului nedidactic nu reprezintă un efort financiar pentru statul român. "În bugetul de stat, acești bani erau prinși. Este vorba despre aproximativ 90 de milioane de lei", a mai precizat Hăncescu.


Acesta a mai explicat că, inițial, "s-a interpretat" că personalul nedidactic va beneficia de prevederile Ordonanței 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, ceea ce nu s-a întâmplat.


"S-a interpretat la un moment că ar beneficia de prevederile Ordonanței 2/2017, lucru care nu s-a concretizat și trebuia să găsim o soluție. În momentul în care a apărut Ordonanța 2 pentru salarizarea în Administrația publică au fost voci din Ministerul Muncii, Ministerul Educației care au spus că se încadrează și personalul nedidactic pe această ordonanță. Dar realitatea a demonstrat că lucrurile stau altfel și, de aceea, este nevoie de clarificări printr-un act normativ", a explicat liderul FSLI.


Liderul de sindicat a mai spus că la întâlnirea cu Sorin Grindeanu de miercuri nu s-a discutat despre legea salarizării.
"Discuțiile pe legea salarizarii au început săptămâna trecută. Am avut o primă discuție cu ministrul Muncii. În perioada următoare se va discuta cu federațiile sindicale. Potrivit calendarului, în maxim o lună de zile, această lege trebuie să fie finalizată", a adăugat Simion Hăncescu.


Acesta a menționat că s-a discutat varianta unui salariu minim diferențiat în sectorul bugetar și în cel privat, dar "discuțiile vor continua, pentru că e o problemă să fie salarii diferite în sectorul bugetar față de sectorul privat și, probabil, se va ajunge la un salariu minim unic și în sectorul public și în cel economic".






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4909 secunde