Sindicaliștii din CT Bus, mesaj pentru primarul Vergil Chițac: „Vă așteptăm la garaj!”

656
Sindicaliștii din CT Bus, mesaj pentru primarul Vergil Chițac: „Vă așteptăm la garaj!” - fondctbuss-1635694580.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii CT Bus Constanţa au emis o scrisoare către primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, prin care l-au invitat pe acesta luni dimineaţă la o discuţie, în speranţa că se va ajunge la un numitor comun. În cadrul invitaţiei se menţionează nemulţumirile angajaţilor CT Bus, precum şi faptul că dacă edilul nu se va prezenta la discuţie, aceştia îşi vor striga disperarea în stradă.

Mai jos vom prezenta câteva fragmente din scrisoarea adresată de către reprezentanţii CT Bus Constanţa primarului Vergil Chiţac.

„Vă mulţumim, domnule primar, pentru că într-un an de mandat aţi numit la conducerea CT Bus oameni apropiaţi dumneavoastră şi partidului din care faceţi parte despre care acum spuneţi că reprezintă „management defectuos”. Vă mulţumim, domnule primar, pentru că în întâlnirile pe care le-am avut cu dvs ne-aţi promis salarizare decentă, iar acum spuneţi că nu merităm să câştigăm decent din munca noastră. Suntem disperaţi pentru că preluarea managementului CT Bus de către apropiaţii dumneavoastră a fost sinonimă cu ignorarea şi suprimarea noastră, a oamenilor din CT Bus! Suntem ultimii pe lista dumneavoastră de priorităţi sau poate nici nu ne aflăm pe listă dacă există una. Vă aşteptăm luni dimineaţă la garaj. Să le explicaţi celor 700 de angajați că nu merită mărire salarială și sporuri pentru munca prestată” , se arată printre altele în comunicatul transmis presei de reprezentanţii CT Bus.

Pe de altă parte, Daniel Toma, preşedintele Sindicatului Liber Transport în Comun Constanţa, a declarat pentru Cuget Liber că după discuţia care ar urma să aibă loc cu edilul Vergil Chiţac, acesta, împreună cu colegii săi, vor lua o decizie în ceea ce priveşte transportul în comun în oraşul Constanţa.

„Aşteptăm să discutăm cu domnul Vergil Chiţac. În funcţie de ce ne va spune, vom lua o decizie. Nu ştim dacă vom ieşi în stradă, sau dacă vom bloca transportul în comun în oraşul nostru. Decizia va fi luată după discuţii. Primarul Vergil Chiţac ne-a promis multe, dar nu s-a ţinut de cuvânt. Vom vedea ce se va întâmpla. Nu pot să iau eu singur o decizie, fără să mă consult şi cu colegii mei”, a declarat Daniel Toma.



Conducătorii auto vor salarii mărite şi sporuri


Vă reamintim că salariaţii firmei de transport CT Bus au solicitat săptămâna trecută o creştere de salariu cu minim 1.000 de lei şi un spor de muncă grea care să fie atribuit conducătorilor auto.

Daniel Toma, preşedintele Sindicatului Liber Transport în Comun Constanţa, a avertizat înaintea şedinţei ordinare de Consiliu Local Constanţa, că în cazul în care cerinţele angajaţilor CT Bus nu vor fi respectate, se va ajunge până la blocarea transportului în comun în oraşul de la malul mării.

Consilierii locali au votat vineri proiectul de hotărâre privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate către societatea CT Bus SA și atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate în municipiul Constanța. Acesta a fost aprobat cu 18 voturi pentru şi 8 abţineri, fapt care i-a enervat la culme pe salariaţii CT Bus.

Pe marginea acestui proiect au avut loc în timpul şedinţei mai multe discuţii contradictorii între consilierii locali.

„Nu înțelegem de ce raportul de oportunitate care prezintă aceste probleme nu a fost contestat în mod oficial de conducerea CT Bus și de ce nu au fost transmise aceste sume problematice. Trebuie semnat contractul de predare a gestiunii începând cu 1 noiembrie. Trebuie găsite soluții pentru eficientizarea acestei societăți”, a spus consilierul local USR-PLUS Constanţa, Dumitru Caragheorghe.

„Deși un pic întârziat, avem un studiu care va sta la baza pentru bugetul de venituri și cheltuieli. Cu toate acestea, vreau să vă spun că realizarea acestui studiu s-a făcut în baza prețurilor din 2020 și nu a celor din 2021, care au explodat. Noi, vă aducem la cunoștință faptul că va trebui să acționăm pe toate căile pentru menținerea acestei societăți vitale pentru municipiul Constanța”, a explicat şi consilierul local Teodor Popa.

Imediat a intervenit şi Costin Răsăuţeanu, consilier local din partea PSD, care a spus că unele proiecte care se votează în Consiliul Local sunt făcute în grabă.

„Sinteza făcută de domnul Popa este una bună, și nu, nu am vorbit înainte. Considerăm că anumite aspecte din acest studiu nu reflectă realitatea. Dacă unii spun că nu e atât de important acest studiu, este treaba lor, dar eu zic că este foarte important. Eu consider că perspectiva viitoare este să ne aplecăm mai atent în CL când se propun astfel de studii pentru că unele sunt făcute pe genunchi și sunt neterminate. Se face referire la un cost pe care noi considerăm că este prost estimat. Cum va asigura CT Bus sustenabilitatea companiei dacă costurile nu vor putea susține cheltuielile. Totodată, trebuie avut în considerare ca salariile muncitorilor să crească”, a explicat Costin Răsăuţeanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6869 secunde