Simpozion organizat la UDTTMR, dedicat Zilei Etniei Tătare din România

660
Simpozion organizat la UDTTMR, dedicat Zilei Etniei Tătare din România - sediu-1323521344.jpg
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România - Filiala Constanța a fost astăzi gazda ediției a V-a a Simpozionului "Din istoria tătarilor", eveniment organizat în parteneriat cu Facultatea de Istorie și Știinte Politice - Universitatea "Ovidius" Constanța.

Evenimentul cultural a fost, cum era de așteptat, marcat de o serie de comunicări dedicate culturii și istoriei etniei tătare, susținute de profesori, doctoranzi și masteranzi ai Facultății de Istorie și Științe Politice.

În cadrul simpozionului a avut loc și lansarea volumului II "Din istoria tătarilor".

De asemenea, tot astăzi, Comisia de învățământ a UDTTMR a organizat la sediul central un concurs de poezii în limba tătară intitulat "Ana tılım, guzel tılım" , structurat pe 3 secțiuni, pentru elevii claselor I – XII.

Manifestările deschise sâmbătă vor continua cu alte activități similiare desfășurate în mai multe localități din județ, până marți, 13 decembrie, zi aprobată în Parlamentul României ca fiind a Etniei Tătare din România.

De la simpozion nu puteau lipsi: consulul onorific al Republicii Turcia la Constanța Excelența Sa Fusun Aramaz, muftiul cultului musulman Iusuf Muurat, deputatul Aledin Amet, președintele UDTTMR Varol Amet și președintele filialei municipale a Uniunii Aidîn Ablez, onorați de asemenea de prezența partenerilor de la Universitatea "Ovidius", prorectorul Universității prof. univ. dr. Marian Cojoc, decanul Facultății de Istorie și Științe Politice conf. univ. dr. Daniel Flaut, profesorul Gheorghe Dumitrașcu și directorul Serviciului Arhivelor Naționale filiala Constanța, dr. Virgil Coman. Printre cei veniți să asiste la sesiunea de comunicări s-a aflat și directorul APM Constanța, Șenol Zevri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.196 secunde